PropTech Romania, o platforma fondata de patru antreprenori si manageri romani si care va fi lansata in urmatoarele zile in cadrul Startup Europe Summit 2019 din Cluj-Napoca, isi propune sa aduca impreuna jucatorii din Real Estate, inclusiv start-up-uri si companii din zona de tehnologie, "pasionati sa gaseasca solutii tech pentru industria imobiliara", care sa genereze "noi modele de business".
Lansarea oficiala a Proptech Romania va avea loc in cadrul Startup Europe Summit 2019 la Cluj, sub forma unui eveniment partener, ocazie cu care va fi anuntat si hackathonul de real-estate, organizat pe 12-13 aprilie in Bucuresti. Printre invitatii evenimentului de la Cluj se afla nume importante din peisajul proptech European, reprezentanti ai companiilor locale imobiliare si reprezentanti ai start-up-urilor de tehnologie din Romania.

ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2019 la cea de-a 5-a editie. Participa GRATUIT la eveniment, pe 17 si 18 aprilie, de la ora 9.00. Inscrie-te aici.

Fondatorii PropTech Romania sunt Radu Orghidan, Ciprian Pasca, Smaranda Ignat si Teodora Mocian. "Scopul Proptech Romania este sa conecteze jucatorii intre ei, dar si cu organizatiile proptech internationale, si sa ii ajute sa creeze valoare in ecosistemul imobiliar, facilitand interactiuni semnificative intre toti acesti jucatori (dezvoltatori, agentii, investitori, firme de constructii, start-up-uri etc)", spune Smaranda Ignat (foto), director executiv PropTech Romania.

Industria de proptech a inceput sa fie remarcata la nivel global, in contextul in care proptech nu mai este o nisa. Investitiile globale in proptech au explodat in ultimii ani: de la 186 mil. dolari in 2011, la 2,67 mld. dolari in 2016, si pana la 10 mld. dolari anul trecut. Exista deja patru companii de proptech care au atins pragul valoric de un miliard de dolari fiecare: Compass, o retea de brokeri imobiliari; Homelink, un portal de real-estate din China; SMS Assist, un instrument de property management; Opendoor, un algoritm pentru vanzarea si cumpararea de case online.

PropTech Romania va organiza la Bucuresti primul hackathon de real-estate din Europa


Proptech este un acronim folosit pentru a descrie orice tip de tehnologie pentru piata imobiliara. Proptech acopera de la software (portaluri precum Rightmove si Zoopla sunt considerate proptech software), hardware (senzori), materiale (caramizi speciale care functioneaza ca baterii pentru panouri solare) sau productie (tiparire 3D).

La nivel global, valul transformarii digitale a modificat radical comunicarea, industria financiara, auto si de asigurari, ca sa le mentionam doar pe cele mai importante. Sectorul constructiilor si intreaga industrie imobiliara asteapta inca sa fie inovate si digitalizate. Pe unele nise asta s-a intamplat deja: Airbnb a schimbat radical industria ospitalitatii, iar WeWork este pe cale sa faca acelasi lucru in domeniul inchirierii de birouri.

Pe 12-13 aprilie, PropTech Romania va organiza la Bucuresti primul hackathon de real-estate din Europa, ce va avea ca tema transformarea digitala din mai multe segmente ale industriei imobiliare (comercial, industrial, rezidential, smart-city). Proptech Romania va promova solutiile locale de proptech (finalistii hackathonului din Bucuresti) in Marea Britanie: acestea vor participa, cu un stand dedicat, la evenimentul Future Proptech din Londra (13-15 mai).

Hackathonul de real-estate din Bucuresti va fi doar primul dintr-o serie de evenimente si actiuni dezvoltate de Proptech Romania (proptech.ro). Cu ajutorul partenerilor de la UK Proptech, Unissu, Global PropTech Online, MIPIM Europe, Swiss Proptech, Holland ConTech & Proptech si Proptech Russia, PropTech Romania isi propune sa accelereze procesul de integrare dintre tehnologie si real-estate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri