Re/Max Romania, franciza locala a jucatorului american cu acelasi nume, a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzactii imobiliare, cu o valoare totala de 155 de milioane de euro. Pentru 2019, compania estimeaza insa o crestere de 40% la nivelul comisioanelor, pana la 4,2 milioane de euro.
Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale incasate in 2018 din intermedierile imobiliare s-a situat la peste 3 milioane de euro, inregistrand o crestere de circa 50% fata de anul precedent. De asemenea, reteaua locala Re/Max a incheiat anul 2018 cu 42 de birouri francizate, respectiv 350 de membri, depasind estimarile facute in acest sens la finele lui 2017.

ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2019 la cea de-a 5-a editie. Participa GRATUIT la eveniment, pe 17 si 18 aprilie, de la ora 9.00. Inscrie-te aici.

"2018 a fost un an productiv pentru Re/Max, care a marcat pozitiv dezvoltarea companiei pe toate planurile, atat la nivelul cifrelor obtinute, cat si in ceea ce tine de dezvoltarea retelei. Luand in calcul evolutia constant ascendenta a business-ului, investitiile continue in educatie si tehnologie, precum si tendintele actuale ale pietei in care activam, estimam pentru acest an o crestere de 40% a comisioanelor incasate, precum si a numarului de francize si agenti", a declarat Razvan Cuc (foto), presedintele Re/Max Romania.

Cluj-Napoca si Bucuresti, orasele cu cele mai multe tranzactii Re/Max

Topul oraselor cu cele mai multe tranzactii realizate de Re/Max in 2018 ramane similar cu cel inregistrat anul anterior, birourile Re/Max din Cluj-Napoca inregistrand cel mai mare numar de proprietati tranzactionate, urmate de cele din Capitala, fapt datorat potentialului de dezvoltare al pietelor respective.

Clasamentul este completat in anul 2018 de Sibiu, aceasta fiind si schimbarea survenita in topul oraselor, in 2017 pe al treilea loc regasindu-se Arad. Totodata, in Sibiu a avut loc si cea mai mare tranzactie imobiliara din cadrul Re/Max in 2018, respectiv vanzarea unui spatiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmata de vanzarea unui teren in Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro si apoi o hala industriala in Sibiu, de 1,6 milioane de euro.

De asemenea, segmentul de inchirieri a cunoscut o evolutie pozitiva, cea mai importanta tranzactie in acest sens fiind o proprietate industriala din Brasov, ce a generat un comision de 50.000 de euro. In plus, si pe zona de inchirieri rezidentiale s-au realizat tranzactii importante, cu valori ale comisioanelor ce au depasit 10.000 de euro in unele cazuri, spre exemplu inchirierea unei vile istorice de protocol din Bucuresti.

In ceea ce priveste tipul de proprietati tranzactionate de birourile Re/Max, 81% au fost pe segmentul rezidential, 7% au reprezentat tranzactiile de terenuri, restul de 12% fiind acoperit de segmentele office, comercial si industrial. Per total, 65% dintre tranzactiile realizate au fost vanzari.

Pe fondul rezultatelor inregistrate anul trecut, Re/Max mizeaza anul acesta pe o evolutie pozitiva a business-ului, respectiv o crestere de circa 40% in toate directiile de dezvoltare. Asadar, pana a finele lui 2019, compania se asteapta la o valoare totala a comisioanelor de circa 4,2 milioane de euro, un numar total de minimum 55 de birouri francizate, respectiv un numar de 500 de membri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri