"Romania este o piata foarte interesanta pentru investitorii care cauta spatii de productie, in ciuda stagnarii pe care a inregistrat-o la inceputul anului 2018", a declarat, in cadrul conferintei reConstruct, Costin Banica, Head of Industrial Agency, JLL Romania.

Sectoarele principale care ridica interes pentru investitorii in spatii de productie sunt piata de automotive si productie de produse electronice.

"Piata a inregistrat o stagnare la inceputul anului trecut, insa din a doua parte din 2018 si anul acesta, am intrat iar pe un trend ascendent. Foarte multi dintre acesti investitori sunt inca interesati de zona de Vest (axa Timisoara-Oradea), datorita infrastructurii, insa aici exista problema cu forta de munca, multi angajati migrand si in Ungaria", a mai spus Costin Banica la conferinta organizata de Wall-Street.

O solutie in acest sens ar putea fi atragerea de angajati din alte zone ale tarii, insa, este nevoie de suportul autoritatilor.

Inainte de a lua decizia finala de a investi, companiile iau legatura cu firmele deja prezente aici pentru a intelege mediul si cum functioneaza activitatea.

Citeste si:
Capitala se aglomereaza in 2020: birouri pentru inca 26.000 angajati
2020 gaseste piata de spatii...

"Cred ca Romania este un punct fierbinte pentru investitori. O specificitate a pietei noastre este ca acestia ne vad ca pe o investitie pe termen lung, unde nu se astepta sa isi recupereze investitia in 5-7 ani, ci pe o perioada mai lunga", mai spune reprezentantul JLL.

Acesta a mai adaugat ca in ultimii ani calitatea constructiilor a crescut si pentru ca acesti investitori tin foarte mult sa aiba cladiri eficiente, costuri de mentenanta bune pentru ca vor petrece mult timp acolo.

Conferinta "reConstruct 2019" este organizata cu sprijinul CBRE (partener gold), Vastint, Genesis Property, Openville Timisoara, Mindspace (lounge partner), Build Green, Peli si Allbim.net.

Citeste si:
Ce orase din tara au "vanat" dezvoltatorii de mall-uri in 2019
Cele mai importante...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ar putea schimba pensiile private regulile jocului in piata imobiliara?
Setari Cookie-uri