NEPI Rockcastle si Ovidiu Sandor, dezvoltatorii The Office, au vandut proiectul de spatii de birouri din Cluj-Napoca catre Dedeman, care s-a orientat si catre achizitii de cladiri in afara Capitalei, dupa achizitia din 2018 de la Forte Partners a proiectului The Bridge.

"Proiectul The Office va fi preluat de un grup antreprenorial puternic, cu capital romanesc" si "reprezinta un angajament pe termen lung fata de chiriasi. Incheierea acestei tranzactii ne va permite sa ne concentram pe investitiile actuale din ISHO si sa ne largim orizontul pentru a putea identifica noi investitii", a declarat Ovidiu Sandor, proprietarul Mulberry Development.

De asemenea, reprezentantii NEPI Rockcastle au declarat ca "tranzactia The Office este un prim pas relevant in programul de vanzare al activelor care nu mai fac parte din strategia curenta" a companiei, "de concentrare pe centre comerciale dominante. Portofoliul de birouri cu care ramanem in Bucuresti si Timisoara se bucura de asemenea de interes foarte bun din partea pietei astfel incat analizam oportunitatea vanzarii acestui portofoliu in perioada urmatoare".

The Office a fost lansat in plina criza economica, fiind una din putinele dezvoltari din acea perioada, realizat in trei faze si finalizat in 2017. Proiectul dispune de o suprafata inchiriabila de aproape 60.000 mp si o rata de ocupare de 100%. The Office are o certificare BREEAM Excellent.

"Aceasta tranzactie marcheaza inca un pas important in strategia noastra de investitii. Proiectul The Office reprezinta o alegere ideala pentru Dedeman si ne-a convins atat prin localizarea sa intr-unul dintre cele mai importante si dezvoltate orase ale tarii, cat si prin standardele inalte de calitate si sustenabilitate pe care le indeplineste. Prin continuarea achizitiilor pe piata imobiliara locala ne dorim totodata sa consolidam increderea tuturor antreprenorilor romani si sa le insuflam curajul de a-si sustine marile aspiratii", declara Dragos Paval, presedintele Dedeman.

Companiile de consultanta JLL Romania, Reff Romania i-au asistat pe vanzatori, iar compania Popovici Nitu Stoica & Asociatii l-a asistat pe cumparator. Colliers International a oferit suport aditional pentru NEPI Rockastle, iar PeliFilip pentru Mulberry.

Partile implicate in tranzactie nu au facut publica si valoarea tranzactiei. Anul trecut, Dedeman a realizat cea mai mare tranzactie din piata locala de spatii de birouri prin achizitia proiectului de birouri The Bridge (I si II) din Capitala, de la dezvoltatorul Forte Partners, in urma unui acord in valoare de 150 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri