16 Ianuarie 2007

Preturile rezidentiale din Bulgaria vor creste cu 15% in 2007

Preturile medii ale proprietatilor de nivel mediu din Bulgaria vor creste intre 5% si 10%, in 2007, primul an al Bulgariei in cadrul Uniunii Europene, spun expertii din domeniu, citati de agentia Sofia News.

Apartamentele de lux nou-construite si proprietatile aflate in amplasamente principale vor impune o crestere mai mare de pret, in medie cu 15%, potrivit prognozelor agentilor imobiliari, citati de 24 Hours si preluati de NewsIn.. Preturile mici, posibilitatile de investitii pe termen lung si schimbarile la nivel de stil de viata au dus la vanzarile record de proprietati din 2006 din Bulgaria.

Numaratoarea la finele anului se estimeaza ca va arata 260.000 de tranzactii, la o valoare combinata de peste 5 miliarde euro, potrivit statisticilor BulgarianProperties.com, partener al cumparatorilor straini de proprietati in Bulgaria.

Expertii cred ca piata imobiliara din Bulgaria indica, pentru viitor, o rata de crestere mult mai realista, de 15% pe an, ceea ce permite stabilirea unui model de investitii pe termen lung mult mai previzibil si mai sustinut, comparativ cu cresterile masive, de 25% - 30%, din ultimii ani.



Citeste si