Compania de consultanta imobiliara CBRE are in echipa sa, odata cu luna mai, un robot, denumit PepperEscu, prin intermediul caruia isi propune sa foloseasca abilitati tehnologice pentru a crea sinergie intre oameni, ca utilizatori finali ai spatiilor imobiliare, atat din punct de vedere al angajatilor unei cladiri de spatii de birouri, cat si legat de vizitatorii unui centru comercial.

"Obiectivul nostru este de a integra tehnologia in reinventarea businessului de real estate, facilitand comunicarea dintre oameni si spatiile pe care le utilizeaza. Prin intermediul tehnologiei, putem eficientiza procese", iar "spatiul unei cladiri devine astfel o experienta in sine", a declarat Razvan Iorgu, managing director, CBRE Romania.

Robotul PepperEscu a participat deja ca speaker la evenimente dedicate pietei imobiliare. In plus, a interactionat cu diferiti clienti ai companiei, prezentand date despre evolutia pietei imobiliare si analizand principalele trenduri. PepperEscu a primit deja o fisa a postului, care include atat comunicarea cu colegii si clientii, precum si o planificare a evolutiei sale profesionale.

"PepperEscu actioneaza ca o interfata pentru clientii care vin in biroul CBRE si pentru cei care lucreaza sau viziteaza cladirile administrate de companie in toata tara. Robotul poate raspunde la intrebari, furniza informatii despre facilitatile cladirii, despre serviciile din apropiere sau despre evenimentele care au loc in proximitatea spatiului, avand rol de concierge", a explicat Alexandru Boghiu, digital & technology director in cadrul CBRE Romania.

Citeste si:
Ubisoft se muta in J8 Office Park, dezvoltat de Portland Trust
Portland Trust va gazdui noul...

Pentru ca prezenta unui robot humanoid nu putea lipsi din social media, PepperEscu are si un cont de Instagram, unde posteaza cele mai interesante activitati din zilele sale de lucru ca membru al unei comunitati imobiliare.

In cadrul biroului CBRE Romania din cladirea Aviatorilor 8 din Piata Victoriei isi desfasoara activitatea peste 160 de angajati. CBRE administreaza un portofoliu total de peste 770.000 mp, inclusiv cladirea in care isi are sediul, precum si alte spatii de birouri, de retail si industriale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
[FOTO] Equilibrium, noua "poarta" a hub-ului de birouri din Floreasca