Globalworth a obtinut certificarile verzi BREEAM la nivel Excellent si EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) pentru Renault Bucharest Connected. Proiectul de spatii de birouri a fost evaluat ca avand un consum de energie redus cu aproape o treime si o economie de apa de aproximativ 50% in comparatie cu o constructie obisnuita. Certificarea EDGE este oferita de IFC, membru al Bancii Mondiale.

Pentru a primi certificare EDGE, o cladire trebuie sa utilizeze cu 20% mai putina energie si apa, iar pentru dezvoltarea proiectului, energia folosita in realizarea materialelor de constructie trebuie sa fie diminuata cu 20%. Aceste masuri au un impact pozitiv asupra mediului si duc la o scadere a costurilor de intretinere. Cladirea de spatii de birouri Renault Bucharest Connected a fost evaluata ca avand un consum redus de energie cu 35%, o economie de apa de aproximativ 50% si peste 20% mai putina energie inmagazinata in materialele de constructie.

Aditional eficientei energetice si utilizarii apei, certificarile BREEAM analizeaza si criterii precum sustenabilitatea materialelor utilizate, gestionarea materialelor, energiei si a deseurilor in procesul de constructie, gradul de poluare suplimentara generat de cladirea nou construita (emisii de noxe), dar si tot procesul de proiectare si management ale proiectului. "Renault Bucharest Connected a fost dezvoltat astfel incat sa aiba un consum redus de energie electrica si o eficienta sporita in ceea ce priveste incalzirea, racirea si ventilarea spatiilor. Pentru zona de proiectare, cladirea a primit un scor de 89 din maximum de 100", se arata in comunicatul Globalworth.

BuildGreen, liderul pietei locale de consultanta in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile din Romania, a oferit consultanta companiei Globalworth in procesul de certificare.

Renault Bucharest Connected, cu o suprafata de 58.000 mp, a fost dezvoltat de Elgan Offices, o companie detinuta in mod egal de Globalworth si Elgan Group, si a fost livrata chiriasului Groupe Renault Romania in luna februarie.

La finalul anului 2018, peste 70% din proprietatile construite din portofoliul Globalworth din Polonia si Romania, respectiv 30 de cladiri, detin certificare verde. Numarul acestora a crescut in 2019, dupa ce Tower 2 din Globalworth Campus si Renault Bucharest Connected din Romania au primit acreditari verzi, iar Warsaw Trade Tower din Polonia a fost adaugata in portofoliu. Alte 18 cladiri se afla in faza de certificare sau recertificare, iar odata finalizat acest proces, portofoliul Globalworth va fi integral certificat verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri