Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile declarate impotriva sentintei pronuntate in fond in dosarul 26421/3/2018, unde Nicusor Dan (prin Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia SOS Orasul) solicitase suspendarea lucrarilor la proiectul One Floreasca City. Astfel, instanta de recurs a casat sentinta profund nelegala pronuntata in fond de Tribunalul Bucuresti si, in rejudecare, a respins in totalitate cererea de suspendare a actelor administrative in baza carora se incepuse deja edificarea proiectului, potrivit One United Properties.

"Aceasta decizie confirma faptul ca proiectul One Floreasca City, dezvoltat de One United in parteneriat cu Auchan, pe terenul aferent vechii platforme Automatica din Bucuresti, nu genereaza nicio paguba pentru locuitorii cartierului Floreasca. Totodata, confirma ca actele folosite de investitor pentru inceperea lucrarilor (planul urbanistic zonal, acordul de mediu si autorizatia de construire) au fost si raman perfect valabile", se arata in comunicatul One United Properties.

Dezvoltatorul adauga ca "proiectul pe care a incercat sa il stopeze Nicusor Dan este de fapt unul cat se poate de benefic pentru comunitatea locala, readucand publicului o zona aflata in paragina de peste 20 de ani si transformand la cele mai inalte standarde de calitate o platforma industriala intr-o zona rezidentiala si comerciala", a tinut sa spuna Andrei Diaconescu, managing partner si unul dintre fondatorii companiei.

Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala alaturi de Asociatia Pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului National si Cultural solicitasera instantei suspendarea autorizatiei de construire. In contextul acestei decizii definitive, One United Properties spune ca "toate actele administrative aferente tuturor investitiilor sale, finalizate sau aflate in dezvoltare, sunt obtinute cu respectarea stricta a tuturor prevederilor legale in materie de urbanism si mediu".

One Floreasca City este construit pe un teren de aproximativ 27.000 mp, iar amprenta la sol a constructiilor va fi de numai 9.000 mp. Diferenta de 18.000 mp va fi amenajata ca spatiu verde, alei pietonale, locuri si joaca si spatii de relaxare, toate deschise accesului public.

De asemenea, dezvoltatorul va ceda municipalitatii o suprafata de teren de aproximativ 1.000 de mp si va suporta costuri de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru realizarea lucrarilor de infrastructura rutiera care vor ajuta la descongestionarea traficului. Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins intre str. Glinka si b-dul. Mircea Eliade). Toate cele 1.200 de locuri de parcare aferente proiectului vor fi realizate in subteran.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri