Fiecare dintre denumirile de mai sus reprezinta o etapa sau alta in ridicarea unei locuinte, indiferente daca discutam de un ansamblu de apartamente sau o casa. De exemplu, denumirea "la rosu" vine de la culoarea caramizii, iar "la gri" reprezinta etapa in care se realizeaza finisajele interioare si exterioare ale unei locuinte. Oricare dintre aceste etape sunt anterioare vanzarii unei locuinte "la cheie" si pot diminua pretul unitatii locative cu pana 30% sau mai mult.

Asadar, un apartament sau o casa "la rosu" inseamna ca sunt complet nefinisate si nu dispun de instalatii sanitare si electrice, usi sau geamuri si fara tencuiala. Printre avantejele unei case la rosu este dat faptul ca poti economisi o suma considerabila cu achizitia unei case sau a unui apartamente, decat daca ar fi "la cheie".

Totusi, trebuie stiut ca finisajele reprezinta cea mai costisitoare parte in constructia unei case. Un alt avantaj ar fi ca poti realiza finisajele si pune instalatii sanitare dupa propriile preferinte, comparativ cu cele standard utilizate de dezvoltatori.

Etapa urmatoare, "la gri" este cea in care finisajele interioare si exterioare ale locuintei sunt realizate, dar si aici cumparatorul are posibilitatea sa aleaga varianta de finisare, fiind aplicata de multe ori doar o tencuiala pe peretii interiori si exterior, dar locuinta dispune, de asemenea, fata de varianta "la rosu", de termoizolatie, hidroizolatie si instalatie electrica.

Citeste mai mult pe acest subiect pe Wall-Street Real Estate.

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri