AFI Europe, proprietarul AFI Cotroceni si unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, a incheiat un pre-contract de vanzare-cumparare, cu societatea Plaza Centers, pentru achizitia pachetului de 75% din actiunile proiectului Casa Radio din Capitala, pentru 60 milioane euro. Pre-contractul reprezinta a doua etapa a procesului de achizitie, ca urmare a semnarii scrisorii de intentie neangajante de catre cele doua companii, in februarie.

"In acest moment, AFI Europe deruleaza operatiunile de diligenta, pe care le va incheia in septembrie 2019. In conditiile finalizarii cu succes a operatiunilor de diligenta si a indeplinirii anumitor conditii, cele doua companii vor avansa catre etapa finala a procesului de achizitie", arata dezvoltatorul.

AFI Europe va deveni actionarul majoritar al acestui proiect, cu o participatie de 75%. Restul pachetului de 25% din actiuni este detinut de autoritatile romane (15%) si de investitori terti (10%).

"Casa Radio este un punct de reper in Bucuresti si achizitia proiectului este in concordanta cu strategia noastra de expansiune. Avand in vedere stadiul incipient al acestei achizitii, vom oferi informatii actualizate privind achizitia si planurile pentru acest proiect pe masura ce procesul avanseaza", declara Doron Klein, CEO AFI Europe Romania, in februarie.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achizitionat un teren de 4,3 hectare in proximitatea mall-ului AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spatii comerciale si locuinte.

Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat in centrul Bucurestiului, aflat la a doua faza a dezvoltarii, AFI City, primul proiect rezidential al companiei in Romania, in cartierul Bucurestii Noi din nordul Capitalei, si AFI Brasov, un proiect mixt de birouri si spatii comerciale.

Plaza Centers a fost un dezvoltator de proprietati imobiliare si investitor cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, pana la sfarsitul anului 2017.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri