Placa peste subsolul primei cladiri de unitati locative din viitorul ansamblu rezidential Parcului20 din Capitala, dezvoltat de catre Cordia Romania, a fost turnata joi de catre angajatii Concelex, antreprenor general si constructor al proiectului. Situat in viitoare zona urbana Expozitiei, Parcului20 a fost vandut deja in proportie de 30% din prima faza, care va insuma 260 de apartamente.

Cu aceasta ocazie, Cordia a organizat un tur de presa al santierului de la Parcului20, unde a prezentat stadiul lucrarilor de constructie, incepute in luna aprilie a acestui an. Proiectul rezidential va fi dezvoltat in doua faze si va avea, in total, 469 de apartamente. Termenul de finalizare pentru cele 260 de apartamente din prima faza a ansamblului rezidential este septembrie 2020, iar cea de-a a doua faza va fi livrata la 8-12 luni dupa prima etapa.

Parcului20

"Constructia are un avans de aproximativ trei saptamani, comparativ cu ritmul stabilit initial, ceea ce ne va ajuta sa ne incadram fara probeleme in termenele de livrare. Prima faza a proiectului rezidential Parcului20 a fost vanduta deja in proportie de 30%, iar investitia in constructia acesteia se ridica la 24 de milioane de euro. Per total, investitia va fi de 40 de milioane de euro pe intregul proiect", a declarat Mauricio Mesa Gomez (foto, in dreapta imaginii), CEO Cordia Romania si membru al Consiliului de Administratie Cordia.

Parcului20

Expozitiei se "aglomereaza" pana in 2020

Parcului20 este dezvoltat de catre Cordia, divizia de investitii rezidentiale a grupului Futureal, in zona Expozitiei, din nordul Capitalei, unde, de asemenea, George Copos construieste in proximitate proiectul Ana Tower si Portland Trust cladirile Expo Business Park. Ambele, dar si altele aflate inca la nivel de plan in zona, vor livra pe piata din Bucuresti alti 200.000 de metri patrati de spatii de birouri. Astfel, in urmatorii ani, peste 20.000 de corporatisti se vor muta in noile cladiri de spatii de birouri ridicate in zona, ceea ce ofera un potential urias de business pentru dezvoltatorii de proiecte rezidentiale, precum Cordia.

Parcului20

Si pe santierul Parcului20 exista deficit de forta de munca in constructii

In pofida ritmului inaintat al lucrarilor aferente primei faze a Parcului20, reprezentantii Concelex, antreprenor general si constructor, au declarat ca problema cu disponibilitatea fortei de munca este tot mai stringenta.

Parcului20

"In prezent, avem un numar de 110 angajati pe santierul de la Parcului20, dar este dificil sa ii pastrezi pana la finalizarea lucrarilor de constructie pe muncitorii romani. Se intampla frecvent ca acestia sa aleaga sa plece, de multe ori, in strainatate pe salarii mai mari. Nu va ganditi ca in Romania sunt insa salarii mici in constructii. Prin OUG 114/2018 s-au dat niste facilitati in sectorul de constructii si astfel putem aducem insa mai usor muncitori din alte tari. Avem deja din Republica Moldova, iar saptamana viitor aducem si vreo zece vietnamezi. Salariul si cazarea acestora din urma cost in jur de 1.200 de euro, cam acelasi cost pe care il aveam si cu un muncitor roman. Avantajul fortei de munca de afara tarii este insa ca este mult mai stabila si nu pleaca, precum romanii de pe un santier pe altul", au declarat reprezentantii Concelex.

Parcului20

Cele 469 de apartamente ale ansamblului rezidential Parcului20 sunt destinate segmentului mediu si mediu-superior si sunt disponibile in 30 de configuratii, de la studiouri si apartamente cu doua camere pana la duplexuri cu cinci camere. Peste jumatate din unitatile din Parcului20 se califica la achizitie cu TVA 5%.

Parcului20

Toate cele 469 de apartamente ale proiectului sunt echipate cu sisteme smart-home de ultima generatie, parte din configuratia standard a apartamentelor. Parcului20 va avea 579 de locuri de parcare, o gradina privata de peste 3.000 de metri patrati, parcare pentru biciclete, gradina yoga si echipamentele outdoor pentru exercitii calestenice, arata dezvoltatorul.

Parcului20

Mauricio Mesa Gomez a mai declarat ca dezvoltatorul are in plan sa vanda aproximativ 80% din prima faza pana la finalizarea lucrarilor acestia, iar la cea dea doua faza va da startul constructiei in momentul in care vanzarile la cea dintai vor atinge 50%. "In contextul in care lucrarile de constructie la Parcului20, demarate in luna aprilie 2019, avanseaza in ritm rapid, la fel si vanzarile, anuntam achizitia unui teren in suprafata de 15.500 metri patrati situat pe strada Fabrica de Caramida", a spus CEO-ul Cordia.

De altfel, Cordia a anuntat recent investitii de 100 de milioane de euro in dezvoltarea rezidentiala a patru terenuri, care se adauga celor 40 de milioane de euro ce vor fi investite, pe parcursul a doi ani si jumatate - trei ani , in dezvoltarea proiectului rezidential Parcului20. "Acest teren, alaturi de cel din zona Laminorului, e destinat segmentelor mediu si mediu-superior, cu accent pe un echilibru foarte bun intre localizare, arhitectura si pretul imobilului, la fel ca in Parcului20", a mai spus Mauricio Mesa Gomez.

Parcului20Grupul Futureal, de care apartine si Cordia Romania, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si investitori imobiliari din Europa Centrala si de Est. Grupul nu activeaza doar in dezvoltarea rezidentiala, ci si in proiecte mixed-use de regenerare urbana de mari dimensiuni, dezvoltare de cladiri de birouri si de retail modern, proiecte de conversie si investitii in proprietati comerciale, precum si in domeniul solutiilor de finantare structurata.

De la fondarea sa, portofoliul grupului Futureal a cuprins mai mult de 120 de proiecte imobiliare, cu o valoare totala de trei miliarde de euro lu o suprafata de doua milioane de metri patrati. In prezent, grupul administreaza simultan un numar de 28 de proiecte, cu o valoare totala de 0,9 milioane de euro si o suprafata utila de peste 660.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri