Veniturile din chirii ale dezvoltatorului belgian de spatii logistice WDP in Romania au insumat 14,1 milioane de euro in prima jumatate a acestui an, in contextul unui portofoliu existent pe piata locala de 623.774 metri patrati inchiriabili, in valoare de 356,7 milioane de euro si un yield de 8%, potrivit unui raport al companiei.

WDP dispune de un numar de 25 unitati de spatii logistice in Romania, dintr-un total de 210 la nivel european. Cele mai multe sunt in Belgia (82) si Olanda (94). Potrivit raportului companiei, WDP detine pe piata locala o suprafat de teren de peste 4,1 millioane de metri patrati (4.100 ha) pe care exista o suprafata inchiriabila de 623.774 metri patrati.

Valoarea de piata a constructiilor de spatii logistice existente si operationale ajunge la 356,7 milioane de euro, in timp ce a proiectelor aflate in constructie la 107,6 miioane de euro. De asemenea, in portofoliul companiei, cu o valoare totala de 505,3 milioane de euro, se afla si loturi de teren 41,1 milioane de euro. Durata medie de contractelor de inchiriere pe care WDP le deruleaza in prezent in tara noastra este de 6,3 ani.

Potrivit documentului, WDP are in derulare in prezent, un numar de 28 de proiecte reprezentand investitii de 478 de milioane de euro. Dintre acestea, 15 proiecte se afla in Romania, reprezentand investitii de 219 milioane euro, care insumeaza 389.400 metri patrati. Un numar de 6 dintre investitiile lansate in Romania au termene de finalizare anul acesta, printre clientii final numarandu-se retaileri precum Carrefour, Ursus Breweries, Aeronamic Eastern Europe, Kitchen Shop, LPP.

WDP mai dezvolta in prezent, in comuna Dragomiresti, de langa Bucuresti, un alt spatiu logistic de aproximativ 3.800 de metri patrati pentru compania Arcese, a carui livrare ar urma sa aiba loc in al treilea trimestru din acest an. Contractul de inchirere dintre WDP si Arcese se va intinde pe o perioada de 7 ani, iar volumul investitiei se ridica in circa 2 milioane de euro.

De asemenea, pe acelasi teren din Dragomiresti, dezvoltatorul belgian WDP ridica un alt spatiu logistic de 10.000 metri patrati si pentru compania Mediapost, in urma unei investitii de 5 milioane de euro. Contractul se va intinde pe o perioada de 5 ani, cu livrare in trimestrul trei din 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri