Workspace Studio, companie specializata in solutii de amenajari si mobilier pentru spatii de birouri, a incheiat prima jumatate din 2019 cu o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Dinamica pozitiva se datoreaza in special proiectelor de amenajare orientate catre ergonomie, care urmaresc cresterea calitatii vietii la birou, potrivit companiei.

Peste 60% dintre proiectele realizate de Workspace Studio in 2019 au presupus amenajarea de zone de relaxare, de lounge sau zone de discutii intr-un cadru informal. "In 2019 am inregistrat o crestere cu 50% a proiectelor de amenajare a unor cafeterii speciale, zone de lounge si relaxare, care incurajeaza creativitatea, schimbul de idei, comunicarea si care cresc productivitatea, completand aspectele functionale dintr-un spatiu de birouri", declara Horatiu Didea (foto), managing partner Workspace Studio.

El adauga ca prima jumatate a anului a aratat o tendinta adoptata de mai multe companii din Romania, care pentru a sustine atragerea si retentia resurselor umane, au inceput sa sa se orienteze nu doar spre functionalitate pentru angajati, ci si pe crestereea calitatii vietii in timpul orelor de program.

"In prezent, avem in dezvoltare proiecte dedicate companiilor multinationale care isi doresc un upgrade la zona de lucru – cu scaune mai performante din punct de vedere al ergonomiei, cu accesorii de inalt nivel ergonomic cum ar fi brate reglabile pentru monitoare, dar si birouri la care se poate lucra si in picioare -, dar si un upgrade pe zonele de relaxare, care au devenit tot mai importante si care imbunatatesc calitatea vietii angajatilor si cresc gradul de satisfactie la locul de munca", precizeaza Horatiu Didea.

Workspace Studio

Workspace Studio: Investitia medie intr-un post de lucru, in crestere cu 20%

In prima jumatatea a anului, investitia medie intr-un post de lucru amenajat de Workspace Studio a crescut la 1.200 euro/angajat, fata de 1.000 eur/angajat, nivel inregistrat anul trecut. Suma include scaunul, biroul, dar si cota din spatii comune precum salile de sedinte, zonele de cooperare, conectare sau relaxare si mobilier acustic.

Ponderea mobilierului Herman Miller, al carui partener unic acreditat in Romania este Workspace Studio, a crescut la 35% din cifra de afaceri, cele mai vandute scaune de birou fiind si in aceasta perioada Aeron si Mirra2, alaturi de modelul Cosm, scaunul ergonomic auto-ajustabil lansat in aceasta primavara.

In 2018, cifra de afaceri a Workspace Studio a ajuns la 5,3 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior. Cele mai scumpe posturi de lucru vandute anul trecut au costat 8.000 euro per angajat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri