Nanette Real Estate, compania care dezvolta proiecte imobiliare in Europa centrala, este tentata sa intre in 2007 pe piata din Romania, pe care o considera la fel de promitatoare ca si cele din Ungaria si Polonia, arata un comunicat remis de companie.

"Chiar daca Polonia si Ungaria vor ramane centrul operatiunilor noastre, acum suntem pregatiti sa privim mai departe spre est, iar Romania este tinta noastra principala, datorita experientei manageriale si a oportunitatilor de pe aceasta piata" , precizeaza raportul companiei.

Compania e detinuta in proportie de 49% de dezvoltatorul imobiliar olandez Nanette Real Estate Group, iar din iunie 2006 a fost listata pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra.

Cel mai recent proiect important al Nanette Real Estate se desfasoara in orasul polonez Gdansk, unde compania a cumparat teren in valoare de 17 milioane euro pentru a dezvolta un proiect rezidential cu 2.900 de apartamente a caror constructie va costa 190 milioane euro. Compania spera sa obtina venituri de 245 milioane euro din vanzarea acestor apartamente.

Grupul nu a publicat inca rezultatele financiare pentru intreg anul 2006, insa in primul semestru a vandut apartamente in valoare de 10,76 milioane euro si a trecut pe profit, dupa ce in primul semestru din 2005 inregistrase pierderi de 1,5 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Un dezvoltatori imobiliar a donat 100.000 euro pentru lupta contra coronavirus
Setari Cookie-uri