Dupa ce a inaugurat vineri, la Timisoara, proiectul imobiliar mixt Iulius Town, alaturi de Atterbury Europe, omul de afaceri Iulian Dascalu si-a propus trei noi obiective mari pentru urmatorii ani: sa ridice al patrulea imobil de spatii de birouri din orasul de pe Bega (aflat deja in constructie si care ar urma sa fie cea mai inalta cladire din Romania) pana la finele anului urmator; sa dezvolte inca 100.000 metri patrati de spatii de birouri in proximitatea Palas Iasi si sa faca pasul in Capitala cu "un proiect «steag» peste nivelul a ceea ce s-a construit pana acum".

Companiile Iulius si Atterbury Europe au inaugurat vineri, la Timisoara, proiectul mixt Iulius Town, una dintre cele mai importante investitii din regiune, in valoare totala de 442 milioane de euro. Iulius Town a presupus integrarea Iulius Mall Timisoara intr-un proiect amplu de regenerare urbana, completandu-l cu functiuni de retail, office si entertainment. Din valoarea totala a proiectului, pana in prezent s-au investit 327 milioane de euro, incluzand Iulius Mall Timisoara, la care se adauga alte 115 milioane de euro destinati dezvoltarii celei mai inalte cladiri de birouri din Romania, aflata in constructie.

Iulius Town constituie cea mai mare suprafata de retail din afara Bucurestiului - 120.000 mp, care insumeaza 450 de magazine si cea mai mare oferta de spatii de birouri clasa A din regiune - peste 100.000 mp.

"La finalizarea proiectului si dupa doi ani de maturitate, estimam ca cifra de afaceri pentru componenta office a Iulius Town Timisoara (UBC 1 - 13.000 mp, UBC 2 - 13.000 mp, UBC 3 - 19.000 mp si UBC 0 - 52.000 mp, aflata in constructie - n.r.) va fi de circa 18 milioane de euro anual. Pentru retail, aproximam cresterea cifrei de afaceri cu 30%. In 2018, afacerile Iulius Mall Timisoara au fost de 23,4 milioane de euro", a declarat Iulian Dascalu (foto).

Iulian Dascalu: Trebuie neaparat sa mai construim 100.000 mp de birouri la Iasi

"Ne concentram, in prezent, alaturi de partenerul nostru Atterbury Europe, la dezvoltarea celei mai inalte cladiri de spatii de birouri din Romania, in cazul careia avem o perioada foarte scurta, adica pana la finele anului urmator, sa o finalizam. Acesta va fi primul pas pe care il vom face. Mai avem si alte cateva proiecte, inclusiv extinderea Palas Iasi, in urmatoarea perioada. In ceea ce priveste Expozitiei, avem foarte multe propuneri si ne uitam atent la evolutia pietei", a mai spus Iulian Dascalu.

El a adaugat ca "strategia Iulius va viza, in continuare, o consolidare a proiectelor existente, atat in Timisoara, cat si in Iasi, unde trebuie neaparat sa mai construim 100.000 mp de spatii de birouri, intrucat Iasiul, ca oras universitar, creste foarte mult si exista o cerere foarte ridicata in piata. Pe langa spatii de birouri vom adauga si o zona de parc si conexiuni noi cu arterele din oras. O sa il facem public dar asteptam inca sa strangem toate opiniile si sa ii oferim forma finala. Este mai dificil deoarece constituie o zona istorica".

Iulian Dascalu: Bucurestiul are nevoie de un proiect "steag" peste nivelul deja construit

"Capitala este plina de spatii de birouri si sta mult mai bine decat provincia si la retail. Dar, pentru o capitala europeana nu este suficient. Daca ne comparam cu alte capitale, precum Budapesta sau Praga, gasim proiecte mult mai bune si cred ca Bucurestiul se afla in perioada in care se pot consolida sume care sa aduca un proiect foarte mare, desi este destul de dificil", a mai spus Iulian Dascalu.

In opinia sa, Bucurestiul are nevoie de un proiect "steag" peste nivelul a ceea ce este deja construit in Romania. "Are nevoie de un proiect steag pentru Europa. Consider ca este un moment bun pentru cine va reusi sa aduca un astfel de proiect in Capitala".

El nu a exclus ca in urmatorii ani compania sa, Iulius, sa dezvolte un astfel de proiect pe terenurile pe care le detine in proprietate in zona Expozitiei din Capitala. "Suntem prezenti acolo unde dorim sa dezvoltam si unde suntem bine primiti. In general, nu facem investitii speculative. Astfel, nu detinem terenuri decat daca intentionam sa dezvoltam ceva, la un moment dat, pe ele. Dar, daca acum construiesti doar o cladire de spatii de birouri, nu mai aduci nici un fel de valoare adaugata. Daca faci doar o galerie comerciala, similar. Asa cum am spus, Capitala are nevoie de un proiect «steag»", a incheiat Iulian Dascalu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri