Dezvoltatorii au mizat in ultimii ani pe proiecte de volum pentru a iesi cu un pret bun pe piata astfel incat sa vanda repede si, in general, aceste proiecte de volum se construiau la periferia orasului. Insa, pe fondul cresterii puterii de cumparare, a veniturilor mai mari si a cererii pentru standarde de viata mai ridicate au aparut tot mai multe proiecte de tip boutique, localizate aproape de metrou, de supermarketuri, scoli si gradinite, cu acces facil catre zona de centru, potrivit companiei de consultanta imobiliara Imoteca.

"Apartamentele boutique castiga tot mai mult din cota de piata. Numai in portofoliul companiei Imoteca The Residential Experts o pondere de 70% din proiecte sunt apartamente boutique, in conditiile in care in anii trecuti procentul nu depasea 20%. Dezvoltatorii isi regandesc modelul de business mizand pe locuinte de calitate, unice, in locatii bune din oras", arata Rafaela Nebreda, manager Imoteca.

Ea arata ca se construieste mai mult decat in anii trecuti, iar oferta de locuinte se schimba cu unitati mai scumpe, dar in zone bune. "Exista un interes tot mai mare pe segmentul boutique pentru ca aceste locuinte au calitate si sunt bine pozitionate. De asemenea, in general sunt proiecte de mai mici dimensiuni, iar oamenii cauta sa se mute in blocuri ce ofera intimitate".

Imoteca The Residential Experts anunta ca anul 2019 va fi cel mai bun an din ultimii patru in privinta unitatilor livrate. "Numai in 2019, Imoteca livreaza 820 de unitati din portofoliul companiei, cu 40% mai multe fata de anul 2018. Preturile incep de la 38.000 euro pentru o garsoniera si ajung la 192.000 euro cel mai scump apartament de 4 camere pentru proiectele de volum si pot ajunge la 500.000 euro sau 1.000.000 euro pentru apartamentele tip penthouse din proiectele boutique", mai spune Rafaela Nebreda.

Potrivit studiilor Imoteca, in total anul acesta se vor livra in Bucuresti si Ilfov in jur de 14.000 de unitati noi, o crestere semnificativa fata de anul 2018 cand s-au livrat numai 8.500 de unitati. In prezent sunt in constructie 100 de proiecte imobiliare medii si mari in Bucuresti si imprejurimi.

"Chiar daca preturile acestor apartamente sunt ceva mai mari decat preturile apartamentelor de la periferie (n.n. mass-market), clientii cauta sa isi usureze viata. Sa stea mai putin in trafic, sa ajunga mai usor la metrou sau la cumparaturi. Astfel ca, odata cu cresterea veniturilor fac credite ipotecare mai mari si se muta in zone mai bune", arata Rafaela Nebreda.

Imoteca The Residential Experts este o companie de consultanta imobiliara cu un portofoliu de 7.000 de unitati in 30 de proiecte rezidentiale. Imoteca The Residential Experts va fi prezenta in cadrul targului Imobiliarium Universitate ce se desfasoara weekendul acesta in Bucuresti.

Sursa foto: guteksk7 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri