Freedom Group, companie fondata de antreprenorul Octavian Badescu, a parasit reteaua Re/Max, incepand cu septembrie 2019 si va continua sa activeze pe piata imobiliara. Odata cu iesirea din retea, Octavian Badescu va aborda un nou model in piata de consultanta imobiliara.

Antreprenorul are o experienta de peste 15 ani in sectorul serviciilor, perioada in care a creat si dezvoltat proiecte si branduri in domenii ca: marketing direct, cercetare de piata, curierat si imobiliare. Freedom Group a demarat in 2017, ca franciza afiliata retelei Re/Max, si ofera consultanta, asistenta, reprezentare si intermediere imobiliara.

"In cei doi ani petrecuti in reteaua Re/Max, Freedom Group a avut rezultate bune, iar la nivel personal am invatat mult si am avut reusite. Am tranzactionat proprietati valoroase, clasandu-ne in topul celor mai performante francize Re/Max, iar dupa prima jumatate din 2019, aveam majoritatea consultantilor in primii 10% agenti din retea, din punct de vedere al rezultatelor. Cu toate acestea, nu am fost multumit de evolutia lenta a afacerii. Experienta pe care am acumulat-o intre timp m-a facut sa realizez ca, in prezent, continuarea afilierii nu mai reprezinta o optiune viabila, atat financiar cat si strategic. Am simtit ca Freedom Group poate creste mai mult urmand un alt concept de business, pe care il lansam zilele urmatoare", si-a explicat decizia Octavian Badescu, fondatorul Freedom Group.

Antreprenorul considera ca piata agentiilor imobiliare este momentan destul de mult marcata de un deficit de productivitate si de o semnificativa fragmentare. De asemenea, este caracterizata si de un nivel de educare scazut al consumatorului. Din perspectiva Freedom Group, pe piata autohtona de consultanta imobiliara activeaza foarte multe companii mici si agenti imobiliari independenti, iar valoarea acestei piete se situeaza in jurul valorii de 100 milioane de euro.

“Nevoia de educare a consumatorului este explicabila prin contextul actual din Romania, in care tranzactionarea imobiliara este practicata destul de rar de o persoana, de-a lungul vietii. Astfel, nivelul de incredere in agentii imobiliari nefiind foarte ridicat, se incearca adoptarea unor formule de colaborare cu acestia, de multe ori nepretabile unei prestatii de calitate. Astfel sunt generate cercuri vicioase, care ajung, in final, sa-l afecteze tot pe client", mai spune Octavian Badescu.

El arata ca directia strategica pe care intentioneaza sa o abordeze isi propune "sa rupa aceste cercuri vicioase, pentru a ajuta atat consumatorii de servicii suport in tranzactionare, prin reprezentare si intermediere imobiliara, cat si in beneficiul agentilor imobiliari".

Freedom Group este brandul sub care se deruleaza activitatile de reprezentare in tranzactionare, proiectul fiind infiintat de Octavian Badescu, in 2017. In 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gate, s-a alaturat companiei ca asociat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri