Concretizarea noilor poli de spatii de birouri din zona de nord a Capitalei a favorizat si noi constructii de apartamente in proximitatea acestora, pe segmentul mediu si lux. Dezvoltatorii de locuinte au observat acest potential pe fondul unui oras tot mai aglomerat din cauza traficului. Insa, cu 25 de proiecte care vor fi livrate pana la finalul lui 2020, in sectoarele 1 si 2 din Bucuresti, s-ar putea ajunge la un nou dezechilibru intre cererea si oferta din piata rezidentiala care va culmina cu o corectie la nivelul preturilor.

"Bucurestiul a capatat forma si se dezvolta in functie de fiecare pol de spatii de birouri care a aparut in ultimii ani. Din acest motiv, asistam astazi si la un apetit foarte ridicat pentru a dezvolta rezidentialul in zona de Nord. Astfel, pana la final de 2020 unitatile livrate in sectoarele 1 si 2 vor fi in jur de 4.000 de noi apartamente, ceea ce va avea un impact ridicat asupra echilibrului dintre cerere si oferta la acest volum de livrari, in contextul in care, pana accum, in cele doua sectoare ale Capitalei aveam livrari anuale de cel mult 1.000 locuinte", a declarat Mihaela Pana (foto), partner residential agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Piata este activa si oamenii sunt dornici sa cumpere, dar o crestere de la 1.000 la 4.000 de locuinte va impinge echilibrul dintre cerere si oferta intr-o alta directie.

Ea a exclus insa posibilitatea unei crize de amploare in piata rezidentiala insa, desi "piata este extrem de dinamica, trebuie sa acceptam ca vor urma dezechilibre la acest numar foarte ridicat de apartamente anuntate, deoarece oferta va fi foarte ridicata, iar clientul nu mai cumpara din impuls. In aceste conditii, nu exclud o corectie la nivelul preturilor preturilor".

25 de proiecte din nordul Capitalei, finalizate pana la finalul lui 2020

"In ultima perioada s-a construit foarte mult pe doua segmente, in Bucuresti: mediu si lux. Vorbim insa despre doua piete total diferite. Segmentul de lux a fost destul de efervescent, insa a constat in dezvoltari de mici dimensiuni, in centrul orasului, de tip boutique si un numar redus de apartamente, cu preturi de peste 2.000 euro/mp. Cumparatorii unor astfel de apartamente se uita in principal la locatie sau pozitia apartamentului si sunt dispusi sa plateasca foarte mult daca gasesc ceea ce isi doresc", arata Mihaela Pana.

Pe de alta parte, "pe segementul mediu, in ultima perioada s-a construit foarte mult, mai ales in zona de Nord a Capitalei, unde sunt in constructie, in prezent, proiecte de volum. Sunt in jur de 25 de proiecte cu minimum 150 de apartamente fiecare, ce vor genera o oferta importanta pana la finalul lui 2020", a incheiat consultantul Cushman & Wakefield Echinox.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri