Freedom Group, companie fondata de antreprenorul in serie Octavian Badescu, lanseaza un model unic de business la nivel mondial: compania de consultanta imobiliara, care functioneaza ca societate pe actiuni detinute de catre agentii imobiliari. Acest nou model de afaceri a fost proiectat cu potentialul de a revolutiona piata de consultanta imobiliara nu doar in Romania, ci si la nivel international. Prin aceasta schimbare de filosofie a businessului, agentii imobiliari vor putea achizitiona actiuni, inca de la inceputul colaborarii.

"Prin noua directie strategica pe care o abordam, ne propunem sa ne adresam intregii piete potentiale si tuturor consultantilor imobiliari care au atat experienta, cat si abilitati si rezultate la un nivel superior mediei. Astfel, in diferite formule, proiectele noastre vizeaza sa puna la dispozitia consumatorului serviciile de care acesta are nevoie in tranzactionarea imobiliara eficienta si de succes, cu sau fara suport uman. De asemenea, agentii imobiliari, care presteaza la randul lor servicii catre clientii finali, vor beneficia de instrumente de sprijin, menite sa creasca productivitatea si nivelul de satisfactie“, a declarat Octavian Badescu, fondatorul Freedom Group.

Dupa doi ani de activitate in reteaua RE/MAX, Octavian Badescu a decis ca este necesar ca Freedom Group sa urmeze o traiectorie separata, la conturarea careia a lucrat, alaturi de echipa sa, in ultimele luni. Noul model este rodul experientei anterioare a antreprenorului, in sectorul de investitii imobiliare si servisare pe acest segment, in managementul retelelor de antreprenori, precum si in gestionarea societatilor pe actiuni, cu sau fara listare la Bursa. “Prin transformarea formei de organizare a companiei in societate pe actiuni, punem bazele acestui nou model, diferit de cel de franciza sau agentie clasica, in care se spune vino la mine, si bazat pe oportunitatea deschiderii actionariatului companiei catre toti consultantii imobiliari, care se afla la un nivel profesional ridicat, printr-o propunere de tipul - vino la tine!“, a completat antreprenorul.

Potrivit fondatorului Freedom Group, acest model de afaceri este, la ora actuala, probabil unic in lume si are ca principale caracteristici inovatoare: maniera in care sunt concepute serviciile recomandate clientilor, oferta de servicii pentru agenti, care are la baza principiul ca agentul sa beneficieze de 100% din comisionul obtinut, modul de organizare a companiei care ofera oportunitatea ca agentii sa fie si actionari, precum si faptul ca respecta brandul personal sau de agentie al actionarilor, oferind libertate inclusiv din aceasta perspectiva. La toate acestea se vor adauga serviciile suport pentru cei care vor sa tranzactioneze singuri, prin intermediul proiectului faracomision.ro, o platforma care va functiona complementar cu Freedom Group si care ar putea eventual genera, in paralel, posibili clienti pentru aceasta.

Printre cele mai importante beneficii aduse de transformarea in societate pe actiuni se numara: potentialul mare de crestere a calitatii serviciilor furnizate catre clienti, posibilitatea de crestere a productivitatii agentilor imobiliari, care vor fi cointeresati in dezvoltarea cat mai rapida inclusiv a companiei, potentialul de investitie pentru agenti si majorarea ratei de retentie a agentilor, precum si oportunitatea de extindere a retelei.

“Conceptul este creionat in jurul ideii de agent imobiliar ca proprietar, producator si beneficiar al rezultatelor eforturilor sale si gandit totodata in jurul unui deziderat principial prin care consultantul isi pastreaza 100% din veniturile obtinute prin serviciile oferite clientilor, fiind astfel motivat sa fie cat mai productiv si sa isi imbunatateasca in permanenta calitatea muncii. Un astfel de concept, la a carui dezvoltare lucram in perioada urmatoare, poate fi teoretic solutia construirii in timp a unei companii de o anvergura semnificativa, nu doar la nivel local sau national, ci chiar si la nivel regional, european sau mondial, insa ramane de vazut cum va raspunde si piata”, a conchis Octavian Badescu.

Planurile fondatorului Freedom Group pentru urmatorul deceniu includ construirea unei echipe solide de cateva sute sau mii de agenti actionari si implicarea in tranzactionarea a cateva mii sau zeci de mii de proprietati anual.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri