Investitorii irlandezi sunt mai interesati de piata imobiliara romaneasca dupa aderare si sunt dispusi sa investeasca sume intre 300.000 de euro si un milion de euro in ansambluri rezidentiale, se arata intr-un comunicat de presa remis de compania Regatta.

,,Investitiile realizate de oamenii de afaceri irlandezi, obtinute din dezvoltarile imobiliare din Romania, au o marja de profit intre 20 si 30%, in functie de dimensiunile si tipul dezvoltarii. Se pot obtine randamente cuprinse intre 7% si 9%, in functie de tipul investitiei, orasul in care aceasta se realizeaza si riscul asumat", a precizat presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-Irlanda (CCRI), Eduard Uzunov.

Randamentele obtinute in Romania depasesc media europeana, chiar si pe cea a statelor care au atras investitii imobiliare de amploare in ultimii 15 ani (Spania, Marea Britenie, Polonia si Ungaria). in functie de bugetele disponibile si de riscul pe care acestia sunt dispusi sa si-l asume, irlandezii pot achitiona apartamente in ansambluri rezidentiale noi, terenuri in Bucuresti sau in zonele limitorfe si proprietati care genereaza venituri din inchirieri.

Investitorii irlandezi au inceput sa studieze si sa patrunda pe piata romaneasca in 2003-2004. Unele dintre cele mai cunoscute achizitii au fost realizate de fondurile de investitii Balleymore si Moritz Holdings. O alta importanta investitie irlandeza este Brasov Business Park si apartine firmei Ravensdale Investment.

De asemenea, o companie romaneasca cu participatie irlandeza este Irish Holdings, avand experienta la nivel international. in categoria celor mai noi intrati pe piata noastra se numara Victoria Limited, care dezvolta in Bucuresti un proiect de birouri de clasa A, cu o valoare de piata de peste 120 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
O noua intrare in imobiliare: Scandia investeste 30 mil. euro in Sibiu