Investitorii straini nu vor fi interesati in Romania, pe parcursul anului 2007, sa cumpere apartamente de bloc, in schimb, vor veni sa achizitioneze teren agricol, conace si chiar castele, arata coordonatorul Raportului de prognoza imobiliara 2007, Romania in primul an european, Artur Silvestri.
Eventualii investitorii vor incerca, in 2007, sa cumpere teren agricol care, in tara noastra, costa, inca, 450-600 euro/ha in vreme ce in Cehia se achizitioneaza cu aproximativ 5.000 euro/ha, in Italia cu minimum 6.000, iar in Polonia cu 6-7.000 Euro/ha, a explicat Silvestri. Terenul intravilan rural, inclusiv cel care defineste regiunile cu potential turistic ori pur si simplu pitoresti, este inca ieftin, dar cu unele proiecte ce nu ar costa mult ar putea aduce profit multumitor", spune Silvestri.

In opinia acestuia nu hotelurile, pensiunile, unele imobile de prestigiu (casele boieresti urbane), cladirile cu personalitate si caracter, in general, domeniile rurale, conacele, chiar si unele castele nu sunt exagerat de scumpe, si ar putea fi inetersante pentru investitorii straini. Silvestri atrage atentia ca, pe diferite sectoare, piata imobiliara are inca o cerere nesatisfacuta, constanta sau in mod evident crescatoare, din cauza a ceea ce analistul numeste "deficitul locativ".

"Aceasta inseamna ca tema noilor cartiere continand case medii cu pret de pana la 80-120.000 Euro va atrage si va constitui un izvor ce va curge circa un deceniu fara a se putea consuma. Noi avem, insa, principalul deficit in locuinta populara si ieftina care nu exista decat in forma apartamentului de oras -satelit, unde cererea este extrem de ridicata, dar oferta scumpa si putina -nesatisfacatoare, iar proiectele noi lipsesc si, prin urmare, vor trebui inventate", adauga coordonatorul raportului de prognoza imobiliara 2007, citat de NewsIn.

Institutul de Consultanta Imobiliara publica rapoarte si analize de piata incepand cu anul 1995, iar din anul 2003 alcatuieste "raportul de prognoza anuala", unde colaboreaza, pentru consolidarea si verificarea informatiilor de piata imobiliara nationala, cu o retea de 22 de companii asociate, din toate regiunile tarii.La pregatirea raportului au colaborat, pe langa analisti si consultanti romani si specialisti in diferite domenii conexe din tari ale Uniunii Europene si din SUA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
La ce pret poate ajunge un hectar de teren agricol in Romania
Setari Cookie-uri