Reprezentantii Casei de Habsburg au anuntat, printr-un fax trimis joi Consiliului Judetean Brasov, ca-si retrag oferta de vanzare a Castelului Bran, iar presedintele CJ a spus ca proprietarii l-ar fi vandut deja pentru 100 de milioane de euro unei firme \"de peste Ocean\", potrivit Realitatea TV citat de NewsIn.
Anuntul a fost facut la inceputul unei conferite de presa sustinuta, joi, de presedintele CJ Brasov Aristotel Cancescu.

Potrivit Realitatea TV, Cancescu a schimbat brusc ordinea de zi a conferintei dupa ce a primit un fax de la reprezentantii Casei de Habsburg in care era anuntat ca acestia isi retrag oferta. Cancescu a spus si ca, din surse neoficiale, proprietarii castelului ar fi vandut deja Branul pentru circa 100 de milioane de euro, unei firme "de peste Ocean".

Castelul Bran este, in prezent, subiectul unui scandal izbucnit in urma deciziei Guvernului de a retroceda imobilul familiei de Habsburg. Proprietarii au facut, in decembrie, o oferta de vanzare a castelului Consiliului Judetean Brasov, la suma de 60 de milioane de euro, ceea ce a starnit comentarii din partea liderilor partidelor de opozitie, care acuza actuala putere de interese economice.

CJ Brasov a anuntat, saptamana trecuta, ca a infiintat o comisie care sa analizeze oportunitatea achizitionarii castelului si care se va deplasa in Spania pentru a negocia cu un operator spaniol de turism, e-cultura, care ar urma sa exploateze castelul si sa plateasca si un eventual imprumut contractat de Consiliu pentru a cumpara Bran-ul.

Ministerul Culturii, ce detine drept de preemptiune asupra imobilului, a anuntat, la randul sau, tot saptamana trecuta, ca va cere formarea unei comisii de experti pentru evaluarea valorii castelului Bran, iar in baza pretului stabilit de acestia statul isi va exercita dreptul de preemptiune. Totusi, ministrul culturii Adrian Iorgulescu a precizat ca aceasta comisie de experti va putea fi infiintata doar dupa ce reprezentantii Casei de Habsburg, mostenitorii imobilului, vor instiinta oficial Ministerul Culturii asupra intentiei de a vinde castelul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri