Una dintre pasiunile oamenilor bogati o reprezinta achizitionarea de locuinte. Cat mai spectaculoase. Cat mai noncoformiste. Cat mai confortabile. Zona in care aleg sa investeasca intr-o proprietate poate ridica sau cobori valoarea de piata a acesteia.

Casa reprezinta o parte integranta a vietilor oamenilor. Este locul in care petrec o mare parte a timpului, sarbatoresc momente importante alaturi de familie si prieteni si isi creeaza amintiri pentru o viata. In timp ce oamenii de rand spera sa aiba un acoperis deasupra capului, fara sa aiba un credit la o banca, isi fac o asigurare de locuinta, pentru a-si proteja imobilul de toate riscurile, sau se gandesc la cele mai bune perioade pentru renovari, astfel incat sa economiseasca bani, miliardarii lumii isi transforma casele in adevarate opere de arta. Pentru multi dintre ei, o locuinta scumpa este o carte de vizita care le subliniaza statusul financiar. Pentru altii, insa, este locul pe care il considera „acasa“.

Cu designuri spectaculoase, tehnologii de ultima generatie si traditii cu valoare documentara, unele dintre cele mai impresionante case sunt si cele mai valoroase in anul 2019.

1. Palatul Buckingham

Resedinta familiei regale britanice, Palatul Buckingham a fost evaluat de unii experti la 4,7 miliarde de dolari. Este locuinta oficiala a reginei Elizabeth si este considerata una dintre cele mai valoroase proprietati imobiliare. Cu toate acestea, atat terenurile, cat si cladirea fac parte dintr-un fond regal si nu sunt accesibile pe piata.

2. Antilia

Construirea locuintei futuriste a celui mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a costat in jur de un miliard de dolari. Antilia este un zgarie-nori abstract, cu 27 de etaje si cu spatiu pentru 168 de masini si trei elicoptere. Designul controversat al cladirii si faptul ca o singura familie locuieste intr-un astfel de imobil grandios a reprezentat un motiv de critica la adresa miliardarului indian, dar a contribuit si la cresterea notorietatii sale in intreaga lume.

3. Xanadu 2.0.

O alta locuinta care se evidentiaza pe piata imobiliara este cea detinuta de fondatorul Microsoft, Bill Gates. Situata pe malul lacului Washington, proprietatea miliardarului american este supranumita Xanadu 2.0. si se remarca prin designul exceptional si tehnologia de ultima generatie. Are aproximativ 66.000 de metri patrati si e situata pe o colina impadurita cu vedere spre lac. Valorand peste 127 de milioane de dolari, casa lui Bill Gates are, printre altele, un cinematograf, plus o biblioteca pe rafturile careia se afla carti rare.

4. Witanhurst

Witanhurst este o destinatie misterioasa. Achizitionata de un miliardar rus in 2008, aceasta proprietate poate intra in competitie doar cu Palatul Buckingham, sustin specialistii. Witanhurst este a doua cea mai mare resedinta din Londra. In prezent se afla intr-un proces de renovare, care include si un subsol de 40.000 de metri patrati, o piscina si o noua casa de oaspeti. Odata finalizat procesul de renovare, locuinta ar putea fi evaluata la suma de 450 de milioane de dolari.

5. Odeon Tower Penthouse

Una dintre „bijuteriile“ imobiliare din Monaco este Odeon Tower Penthouse, care are o valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari. Cu cinci niveluri si 35.500 de metri patrati, apartamentul are o priveliste spectaculoasa catre ocean.

6. Villa Leopolda

Estimata la 750 de milioane de dolari, Villa Leopolda a fost construita de regele Leopold al II-lea al Belgiei, in 1902, si oferita cadou uneia dintre amantele sale. Proprietatea are 14 dormitoare si este situata pe Riviera Franceza. De-a lungul timpului, locuinta a fost folosita pentru filmarea mai multor productii cinematografice: „The Red Shoes“, regizat de Michael Powell si Emeric Pressburger (1948) si „To Catch a Thief“, de Alfred Hitchcock (1955).

Sursa foto: Pajor Pawel/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri