TC Capital, companie de investitii si dezvoltare de proprietati imobiliare, a cumparat proiectul de spatii de birouri Twin Towers Barba Center (redenumit in Hyperion Towers) din Pipera, compus din doua cladiri cu cate 11 etaje, a caror suprafata totala de 40.000 mp intentioneaza sa o inchirieze sau sa o vanda micilor investitori persoane fizice si companiilor mici si mijlocii pe partitionari de la 200 mp, ca alternativa la investitiile rezidentiale clasice.

"Inchirierea sau vanzarea unor spatii de birouri de minim 200 mp reprezinta o nisa care nu a fost accesata aproape deloc in piata de spatii de birouri moderne. De altfel, in toate tranzactiile de pana acum, proiectele de spatii de birouri au fost vandute in intregime sau pe faze de dezvoltare, dar in niciun caz etaj cu etaj sau pe anumite partitionari la nivel de etaje. Dar, nu toate companiile sau toti investitorii isi pot permite sa inchirieze sau sa cumpere spatii de birouri intr-un asemenea volum. In principiu, tinta noastra de clienti sunt companiile mici si mijlocii, care vor dori sa se mute din spatiile de birouri mai putin eficiente pe care le ocupa in prezent sau din cladirile de apartamente sau vile", a declarat Ali Capa (foto), CEO si fondator TC Capital, pentru wall-street.ro.

Hyperion Towers

El arata ca, in contextul in care proprietarii de cladiri de spatii de birouri moderne de clasa A nu ofera, de obicei, suprafete mai reduse spre inchiriere, majoritatea sediilor de companii mici si mijlocii ajung sa fie situate in blocuri rezidentiale, vile sau spatii de coworking.

"In acest moment piata locala se confrunta cu o provocare importanta, care consta in cererea de spatii de birouri de clasa A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici si mijlocii sa se poata muta in cel mai scurt timp. Aceste firme au in prezent optiuni limitate. Estimam ca aproximativ 60% dintre IMM-urile din Bucuresti, in special startup-uri si firme antreprenoriale, au o nevoie acuta de spatii de birouri", a mai declarat Ali Capa.

Potriviti informatiile din piata imobiliara, in Bucuresti, peste 40% din cererea de spatii de birouri este destinata suprafetelor de pana la 500 mp, in timp ce ponderea creste pana la 60%, pentru spatiile d birouri intre 500 - 1.000 mp. TC Capitala arata ca potentialul de business este important, in contextul in care Bucuresti si Ilfov insumeaza peste 130.000 de companii mici si mijlocii (25% la nivelul tarii) si constituie 40% din forta de munca.

Hyperion Towers

"Pentru investitori, yield-ul (randamentul - n.r.) potential la spatii de birouri este cu 3-4 puncte procentuale mai ridicat decat la apatamente. De asemenea, contractele de inchiriere in cazul spatiilor de birouri sunt pe termen mai lung si stabile, comparativ cu segmentul rezidential. Astfel, cu o investitie de 150.000, care practic reprezinta pretul unui apartament cu doua camere in zona de nord a Capitalei, poate acoperi achizitia unui spatiu de birouri de 200 mp pe care il poti inchiria si obtine un randament mai ridicat", a adaugat Ali Capa.

Fondatorul TC Capitala mai spune ca nivelul chiriei pentru spatii de birouri in Hyperion Towers porneste de la 6 euro/ mp, iar pentru achizitie de la 720 euro/ mp. In acelai timp, costurile lunare asociate serviciile de mentenanta dupa inchiriere sau achizitie se vor ridica la 2,5 euro/ mp.

Hyperion Towers

Hyperion Towers este un proiect care cuprinde doua cladiri cu o suprafata totala inchiriabila de 40.000 mp de spatii de birouri de clasa A. In acest moment, complexul trece printr-un proces extins de renovare, a carei buget total se ridica la 14 milioane de euro. Lucrarile se desfasoara in doua faze, cu o investitie de circa 7 milioane de euro pentru fiecare cladire. Data estimata pentru terminarea lucrarilor de la prima cladire este finalul lui 2019, in timp ce pentru cea de-a doua cladire termenul este a doua jumatate a lui 2020.

Hyperion Towers este situat pe Bulevardul Pipera, una dintre zonele cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare din Bucuresti. Recent, bulevardul a fost reabilitat si largit, i s-au adaugat noi linii de transport public, existand astfel o conexiune mult mai buna cu centrul orasului. Proiectul ofera angajatilor servicii gratuite de transport pana la statia de metrou Aurel Vlaicu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri