Istoria Isopan in Romania incepe in 2006, an in care italienii de la Manni Group deschid prima fabrica din Europa Centrala si de Est, langa Bucuresti, in localitatea Popesti Leordeni. Insa, marca si produsele Isopan erau deja cunoscute jucatorilor din piata de constructii din tara noastra ca urmare a importurilor din Italia a produselor companiei: panouri izolante destinate pietei constructiilor industriale, incintelor frigorifice si a constructiilor rezidentiale.

Propriu-zis, activitatea de productie in fabrica Isopan Est din Popesti Leordeni ia startul in 2007, iar valoarea investitiei totale realizate in cei aproximativ 13 ani de prezenta in Romania a grupului italian se ridica la peste 25 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro investiti in 2018, pentru dezvoltarea in cadrul unitatii a unei noi linii de productie.

Intreg centrul de productie de langa Bucuresti, inclusiv spatii de birouri si depozite, dispune de o suprafata construita de 50.000 metri patrati, din care suprafata productiva 12.000 mp, suprafata depozitare acoperita 7.500 mp, suprafata depozitare exterioara neacoperita 26.000 mp si depozite materii prime 8.000 mp.

Isopan

"Centrul de productie are in prezent un numar de trei linii de productie, din care doua sunt pentru realizarea panourilor de tip sandwich, cu miez de spuma poliuretanica sau de vata minerala. Prima linie a fost lansata in 2007, iar acum doi ani am investit intr-o noua linie, una alternativa, capabila sa produca atat panouri cu spuma poliuretanica, cat si cu vata minerala. Mai avem o linie de productie de tabla cutata autoportanta, care se foloseste pentru invelitori cu deschideri mari in constructii, precum centre comerciale, logistice sau sectorul industrial", a declarat Alexandru Ciuca, director tehnic, Isopan Est.

Isopan

In centrul de productie, inclusiv personal angajat in cadrul spatiilor de birouri, lucreaza un numar de 125 de persoane, din care circa 70 in cadrul fabricii. "In fabrica avem schimburi de cate 10 persoane, carora li se adauga angajatii de la mentenanta. Provenienta angajatilor este atat din localitatile invecinate cat si din Bucuresti", adauga reprezentantul Isopan Est.

Isopan

"Materialele pe care le utilizam sunt majoritatea importate de Italia (rulourile de tabla si componentele care intra in compozitia miezului izolator s.a.m.d.). Practic, materia prima este negociata la nivel de grup si deserveste si celelalte fabrici din grupul Isopan Est. In momentul de fata grupul dispune de un numar de 7 centre de productie, in Italia, Germania, Spania, Romania, Rusia si Mexic. Centrul din Romania deserveste tarile din Europa Centrala si de Est", mai spune Alexandru Ciuca.

"In ultima perioada, exporturile si piata interna isi revendica o pondere egala din productia de panouri sandwich Isopan Est. In 2019 am produs in jur de 2,7 mil. de metri patrati de panouri sandwich, iar jumatate a mers la export. Fata de 2018, productia a crescut cu 100.000 metri patrati, dar am abordat si alte piete noi limitrofe, precum Slovacia sau Macedonia. Cea mai mare piata pentru exporturi este Ungaria cu circa 33% din total", arata reprezentantul Isopan Est.

Isopan"Panourile se folosesc in tot ceea ce inseamna inchideri (invelisul exterior al unei cladiri - fatade si acoperis, plus compartimentari interioare, atat pereti cat si plafoane) in domeniul constructiilor, in rezidential, comercial sau industrial".

Alexandru Ciuca arata ca un segment important de piata catre care compania livreaza panouri sunt centrele logistice cu depozite frigorifice. "Una dintre comenzile importante, in acest sens, in ultimii ani, a fost pentru centrul Lidl de la Roman, de circa 27.000 mp de panouri. Anul trecut, am livrat panouri dedicate gamei frigo si catre centrul logistic Metro din Stefanesti, in jur de 25.000 mp".

Isopan"Marea majoritate a proiectelor unde noi suntem furnizor de panouri sunt din sectorul industrial, cu precadere centre logistice, dar si din zona agricultura respectiv de zootehnie. Ne adresam mai mult segmentului industrial, in contextul in care clientii de retail nu sunt destul de familiarizati cu aceste produse.Pentru sectorul rezidential, venim in intampinarea clientilor cu sisteme complete de fatada", a mai declarat, pentru wall-street.ro, reprezentantul Isopan Est.

Din punct de vedere al volumelor, Isopan Est Est controleaza o cota de piata de circa 20% in Romania, intr-o industrie cu vanzari de 6 milioane de metri patrati de panouri termoizolante, potrivit lui Alexandru Ciuca. Cifra de afaceri a companiei a atins valoarea de 58 de milioane de euro in 2018.

Isopan Est a lansat la finele anului trecut, o noua tehnologie pe acest sub brandul Leaf, care favorizeaza eficienta constructiilor si contribuie la obtinerea mai facila a creditelor de tip LEED. Astfel, potrivit companiei, noua tehnologie are capacitatea de a reduce substantial impactul asupra mediului generat de emisiile de CO2 ale cladirilor si sporirea sigurantei la incendiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri