PSC Group, dezvoltatorul cu actionariat romanesc al proiectului imobiliar WIN Herastrau, compus dintr-un numar de sase cladiri cu regim de inaltime 2S+DS+P+5E si situat in Cartierul Francez din Capitala, vrea sa atraga investitori care sa isi plaseze banii in apartamentele de lux din cadrul proiectului cu promisiunea unui randament "garantat" de 7% in primii trei ani de la achizitie, prin intermediul companiei de property management din cadrul grupului.

Pana in acest moment, PSC Group arata ca a vandut deja 101 apartamente dintr-un total de 302 de unitati si se afla in negocieri avansate atat pentru vanzarea integrala a uneia dintre cladiri (dintr-un total de sase), cat si pentru alte aproximativ 30 apartamente catre clienti individuali. WIN Herastrau este dezvoltat de PSC Contractor & Developer, companie membra a PSC Group, pe o suprafata de 11.500 metri patrati.

Amprenta constructiei la sol va fi pe mai putin de jumatate din acest teren, in contextul in care dezvoltatorul a optat pentru un POT (procent de ocupare al terenului) de 42% (maxim admis 60% conform PUZ) si un CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 2,62 (maxim admis 3), restul terenului fiind transformat in spatii verzi si cai de acces in cadrul proiectului imobiliar.

WIN Herastrau

Cristian Pascu (foto), CEO si actionar in cadrul PSC Group, spune ca a cincea cladire din cadrul complexului va fi vanduta special ca destinatie de investitie imobiliara, cu avans solicitat de minim 50% pentru fiecare apartament din cele 62 ale cladirii, iar strategia grupului pentru a atrage cumparatori consta in a "garanta" un randament de 7% brut in primii trei ani de la achizitie, prin intermediul companiei de property management din cadrul grupului.

Constient ca nu "a inventat apa calda" in piata imobiliara si ca in ultimii ani au rasarit multe proiecte care sunt promovate cu randament de 7-8% «garantat» de catre dezvoltatori, chiar in zona de nord a Bucurestiului, dar care nu au nici o sansa de a obtine macar 5%, Cristian Pascu argumenteaza ca: "este o mare diferenta intre «cumparati de la noi cu 7% randament si va dorim succes!»" si gestionarea proprietatii printr-o companie de property management.

"Dupa achizitie este in sarcina noastra sa asiguram cei 7%. Avem o entitate distincta prin care facem managementul unui apartament, ne ocupam de mobilarea acestuia, facem tot designul interior, gasim chiriasul, platim utilitatile si ulterior investitorului un randament de 7%, indiferent daca il vom inchiria pe termen lung sau in regim de hotelier", arata Cristian Pascu.

WIN HerastrauIn opinia sa, cei care nu obtin randamente ridicate din inchirierea unor proprietati de lux scapa din vedere cateva lucruri esentiale. "Proiectul de lux nu mai inseamna o usa scumpa, yala magnetica si balamale ascunse, ci trebuie sa ofere un anumit mod de viata. Nu poti, de exemplu, sa ii oferi chiriasului mobila de calitate slaba intr-un apartament situat intr-o zona scumpa si sa te astepti sa iti dea chirie 1.000 de euro pe doua camere".

De altfel, in jurul acestei valori lunare a chiriei isi propune Cristian Pascu sa inchireze apartamentele pe care le va administra prin PSC Property Management si mizeaza pe faptul ca esantionul de clienti va fi chiar din poll-ul de cladiri de spatii de birouri din proximitate.

"Exista perceptia ca in Cartierul Francez din nordul Bucurestiului sunt doar expati. Realitatea este ca zona Floreasca - Pipera s-a dezvoltat atat de mult si sunt acum atat de multe companii si atat de multi oameni care s-au adunat in acest poll de bioruri, iar timpul petrecut in masina anual pentru a strabate Capitala este atat de mare incat acestia au ajuns sa caute locuinte in acceasi zona cu biroul. Persoanele cu un venit peste medie, in special din industria IT, deja isi permit sa inchirieze acest tip de imobile", apreciaza Cristian Pascu.

El adauga ca termenul de finalizare al primelor patru cladiri este martie 2021, pentru a cincea este luna septembrie a aceluiasi ani, iar martie 2022 pentru cladirea sase. Valoarea de piata a proiectului ajunge la 70 de milioane de euro, potrivit actionarului grupului, iar 30% din finantarea constructiei acestuia este realizata din vanzari. Pretul unui apartament cu doua din cadrul proiectului porneste de la aproximativ 150.000 euro.

PSC Group este un business de familie cu capital 100% romanesc, aflat la a doua generatie si are o experienta pe piata de constructii si cea imobiliara de aproape 30 de ani. Din grup fac parte opt companii cu activitate in piata imobiliara: PSC Contractor & Developer (dezvoltare proiecte imobiliare), PSC Consulting & Engineering (consultanta tehnica), PSC Property Management (property management), WIN Impex (tamplarie pvc si Al si dezvoltare proiecte imobiliare), Metrik Arhitecti Asociati (arhitectura & design interior), Vision Energy Partners (project management), Professional Consulting Engineers (proiectare rezistenta) si Heritage Estates (dezvoltare proiectare imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri