O sută de proprietari de clădiri din Centrul Istoric al municipiului Brăila, aflate în stare avansată de degradare, vor fi taxaţi la impozit în 2020 cu o majorare de 500% pentru că nu au demarat lucrările de reabilitare a imobilelor, aşa cum au fost somaţi de Poliţia Locală.

În 2019, Poliţia Locală Brăila a trimis somaţii privind repararea faţadelor clădirilor unui număr de 136 proprietari de imobile degradate aflate în Centrul Istoric, dar doar 25% dintre aceştia s-au conformat şi au demarat procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, potrivit informaţiilor furnizate de Primăria municipiului, scrie Agerpres.

Pe lângă faptul că vor plăti un impozit majorat cu 500%, cei 100 de proprietari care au ignorat somaţiile poliţiei au fost fost amendaţi, valoarea totală a sancţiunilor aplicate anul trecut fiind de 30.000 de lei.

Primăria municipiului Brăila are în pregătire un ghid pentru repararea faţadelor clădirilor din Centrul Istoric, declarat monument istoric de categoria A, care se întinde pe o suprafaţă de peste 160 de hectare şi cuprinde adevărate bijuterii arhitectonice de o valoare inestimabilă, construite la sfârşitul secolului al XIX-lea sau începutul secolului al XX-lea.

Ghidul va fi unul de bune practici, în care proprietarilor clădirilor li se va spune ce materiale şi ce culori pot folosi pentru refacerea faţadelor, pentru întocmirea acestui ghid fiind consultaţi şi angajaţii Direcţiei Judeţene de Cultură, instituţia care dă avizele pentru lucrările din Centrul Istoric.

Centrul Istoric al Brăilei, cunoscut ca centrul vechi, este declarat monument istoric de categoria A, respectiv cu valoare naţională, alături de ansamblul "Piaţa Traian", care datează de la începutul secolului al XVIII-lea, ansamblul "Strada Mihai Eminescu" şi Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril" din secolul al XIX-lea.

Printre monumentele istorice de arhitectură reprezentative din Centrul Istoric se află bisericile "Sfinţii Mihail şi Gavril" şi "Buna Vestire", Teatrul "Maria Filotti", casele memoriale "Perpessicius", "Panait Istrati", "Petre Ştefănescu Goangă", Centrul Cultural "Nicăpetre", Muzeul Brăilei, Grădina Mare, strada "Mihai Eminescu".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri