Omul de afaceri Gheorghe Copos se pregătește de inaugurarea clădirii de spații de birouri ANA Tower, construită chiar lângă hotelul Crowne Plaza, din nordul Capitalei, odată cu mutarea primilor chiriași, PriceWaterhouseCoopers (PwC) România și D&B David şi Baias.

Investiția făcută de Gheorghe Copos în ANA Tower a fost de peste 60 de milioane de euro, suprafață închiriabilă a clădirii fiind de 43.700 de metri pătrați de spații de birouri moderne, dispusă pe nu mai puțin de 25 de etaje. Opt dintre acestea, care reprezintă circa o treime din clădire, au fost închiriate de PriceWaterhouseCoopers (PwC) România (8.000 mp) și D&B David şi Baias.

Ana Tower"Suntem bucuroși că primul chiriaș al clădirii este PriceWaterhouseCoopers, o multinațională care a înțeles avantajele acestui proiect. Clădirea a fost finalizată în termenul prevăzut - lucru rar întâlnit în România. Mai mult, clădirea este situată într-o zonă extrem de dinamică a orașului, care va deveni viitorul City bucureștean. Sunt mândru că sunt român și investesc în România", a declarat Gheorghe Copos, dezvoltatorul clădirii de birouri ANA Tower.

ANA Tower

Înălțimea clădirii, situată în zona Expoziției, care a atras și alți oameni de afaceri români cu proiecte de birouri, precum Iulian Dascălu, Ion Țiriac sau Dan Sucu, este de 110 metri, fiind cea mai înalta din Sectorul 1 și a două pe București, la acest capitol, potrivit reprezentanților ANA Tower. Pentru a ajunge la această inăltime, structura zgârie-norului a fost proiectată pentru a rezistă la orice activitate seismică de 9 grade pe scară Richter.

ANA Tower

Clădirea mai dispune de 1.300 de metri pătrați de spații comerciale și de peste 400 de locuri de parcare, în subteran și suprateran, stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, dar și facilități pentru utilizatorii de biciclete. În plus, chiriașii beneficiază de opt lifturi de ultimă generație - Schindler high-speed - instalate pentru prima oară în România.

ANA Tower

Antreprenorul general al clădirii ANA Tower a fost compania de construcții Strabag, iar din punct de vedere al certificării, această respectă standardul LEED Platinum Green Buiding. Potrivit reprezentanților ANA Tower, la cele două capete ale fiecărui etaj au fost construite, pentru angajații chiriașilor, câte o încăpere de tipul "panic room" în caz de incendiu, pentru siguranța la foc.

ANA Tower

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri