Stocul de spatii comerciale din Bucuresti se va mari de patru ori in urmatorii trei ani pana la 600.000 de metri patrati, de la circa 150.000 metri patrati de spatii comerciale moderne existente in prezent, potrivit unui studiu al companiei de dezvoltare imobiliara Jones Lang LaSalle.

In prezent Capitala dispune de circa 150.000 metri patrati de spatii comerciale moderne si va cunoaste o importanta dezvoltare in urmatorii ani, datorita cresterii veniturilor populatiei, precizeaza analistii Jones Lang LaSalle. Conform proiectelor aflate in derulare, in Bucuresti vor fi inaugurate zece mall-uri, patru parcuri de retail si numeroase supermarketuri si hypermarketuri cu galerii comerciale, precizeaza analistii companiei Jones Lang LaSalle.

Numai in 2008 vor fi livrate patru mall-uri: Galleria Bucharest, Sun Plaza, Liberty Centre si Cotroceni Park, cu o suprafata totala de peste 220.000 de metri patrati. Cotroceni Park va cuprinde peste 250 de magazine, un hipermarket, o zona de restaurante, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si un cinematograf IMAX (tridimensional).

Totodata, anul acesta va fi inaugurat Baneasa Shopping City, parte a proiectului imobiliar dezvoltat in nordul capitalei de catre Baneasa Investments. Noul mall va include doua centre comerciale, spatii de depozitare si de petrecere a timpului liber, care insumeaza 170.000 de metri patrati. Bdul Magheru ramane zona cu cea mai ridicata chirie pentru un spatiu comercial. Nivelul acesteia depaseste 100 euro pe metru patrat pe luna.

Compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle are circa 150 de birouri si este activa in 450 de orase din peste 50 de tari din toata lumea. Compania a inregistrat in 2006 venituri de peste doua miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri