Cel putin 3.000 de apartamente amplasate in complexuri rezidentiale din Bucuresti vor fi date in folosinta in 2007, la preturi care vor varia intre 75.000 - 120.000 de euro, estimeaza analistii pietei imobiliare.
Analistii imobiliari sutin ca in 2007 vor fi pe piata bucuresteana nu mai putin de 3.000 de locuinte noi, in cartiere si complexuri rezidentiale, majoritatea acontate deja. In plus, alte cateva zeci de proiecte rezidentiale au fost deja demarat in lunile ianuarie si februarie 2007, iar termenul de finalizare este sfarsitul anului in curs sau primavara lui 2008. in acest ritm, agentii imobiliari estimeaza ca si anul care va urma va fi unul in care se vor construi si da in folosinta alte citeva mii de locuinte.

"Estimez ca in doi-trei ani vor fi finalizate o mare parte din proiectele demarate din anul trecut, vor intra in lucru alte o serie de noi complexuri rezidentiale si in acest fel piata se va mai calma. Totodata, preturile nu vor mai creste in ritum accelerat din ultimii ani", a declarat pentru NewsIn, Ioan Botis, consultant la NAI Property Partners.

In aceste conditii, in cateva luni de zile pot fi gata Militari Uverturii Residence, Vitan Mall - Zizin Residence, Camil Ressu - Ilioara Residence, Giurgiului Residence, Drumul Taberei - Ghencea Residence, dar si alte proiecte mari care aduc cu ele apartamente de 2-3-4 camere, cu preturi ce se invart in jurul sumelor de 100.000-150.000 de euro, in functie de zona si de dotarile locuintelor.

In acelasi timp, in zona Dristor-Mihai Bravu a fost deschis un nou santier unde o locuinta intr-un cartier rezidential cu apartamente de cu o camera, respectiv doua, intr-o cladire cu patru etaje se va vinde cu sume cuprinse intre 70.000 euro si 115.000 euro. De asemenea, in aceasta luna vor incepe lucrarile si la Wellness Residence din zona Piata Victoriei, unde apartamentele pot sta laolalta cu birourile, pot avea suprafete cuprinse intre 64 - 167 mp, vor fi gata in primavara lui 2008, iar pretul de vanzare se incadreaza intre 1050 - 1700 Euro/mp construit.

Tot aici intra si West Park care este cel mai mare proiect rezidential din vestul Capitalei ce va cuprinde 19 cladiri de locuinte cu 8 si 10 etaje, precum si facilitati precum piscina, mini-market, gradinita, sala de fitnes, parc.si aici, primele apartamente vor fi livrate proprietarilor in primavara anului 2008, proiectul fiind planificat sa se incheie in anul 2010.

Si agentii imobiliari bucuresteni spun ca proiectele noi vor continua sa castige interesul unui numar din ce in ce mai mare de cumparatori. Conform reprezentantilor Agentiei Corint, apartemantele noi din complexurile rezidentiale revin, in special familiilor tinere, cu venituri peste medie. "Cei mai multi care isi cumpara o astfel de locuinta sunt tineri. Multi nu depasesc 35 de ani si au un venit destul de bun", sustin reprezentantii Corint, care sunt de parere ca pana in prezent, pentru cei cu venituri medii nu exista decat oferta de apartamente in blocuri vechi.

Diferenta dintre apartamentele vechi si cele noi consta in suprafetele mai mari, dotarile moderne si materialele folosite care ridica pretul locuintelor noi. "Finisajele incluse in pret la un apartement nou sunt gresia si faianta, obiectele sanitare pentru baie (cada, lavoar, wc, bideu), centrala termica, calorifere de otel, ferestre PVC cu geam termopan, usi interioare din lemn, parchet laminat, usa metalica la intrarea in apartament, dar si trei prize pe camera", mai spun agentii imobiliari din piata.

In plus, un cost deloc neglijabil este si cel al locului de parcare, care intr-un complex nou construit variaza intre 6.000 si 12.000 de euro. Cu toate acestea, analistii imobiliari au apreciat ca preturile nu vor mai inregistra o crestere spectaculoasa, ci destul de mica in comparatie cu anii precedenti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri