În contextul actual al epidemiei de coronavirus, reprezentanții NEPI Rockastle și AFI Europe au decis să reducă programul de funcționare a centrelor comerciale pe care le operează, în București și în alte orașe din țară, în următoarea perioadă, care vor fi deschise între 12.00 - 20.00.

Actualizare: Și Veranda Mall a decis să pună în aplicare etapa a doua a planului de gestionare a crizei, prin limitarea programului de lucru între orele 12:00 - 20:00.

"Am decis, în măsura în care acest lucru este agreat cu magazinele centrului comercial, să reducem programul de funcționare al Veranda Mall (cu excepția Carrefour, al farmaciilor și al serviciilor comunitare) până pe dată de 31 Martie, cu posibilitatea de prelungire. Centrele comerciale reprezintă în acest moment o infrastructură critică din punct de vedere al aprovizionării populației", au spus reprezentanții Veranda Mall.

Știrea inițială:

"Acest interval orar va permite să fie luate toate măsurile de prevenție și limitare a expunerii. Chiriașii care trebuie să ofere un suport mai mare în această perioadă clienților, precum farmaciile vor putea avea program de funcționare normal. Hypermarketul Auchan la AFI Cotroceni București și Cora la AFI Ploiești vor avea program normal ca și până acum", au declarat reprezentanții AFI Europe.

De asemenea, reprezentanții NEPI Rockastle subliniază că se alătură demersului autorităților de a identifica și implementa soluții care pot preveni răspândirea noului virus Covid-19.

Astfel, "începând de luni, 16 martie, centrele comerciale din București - Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul centrelor din grup, își vor ajusta programul de funcționare. Hipermarketurile și farmaciile vor funcționa după programul normal. Această măsură a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploare ce urmau să fie găzduite de centrele comerciale în următoarea perioadă".

Totodată, clienții sunt încurajați să acorde atenție igienei personale și să își dezinfecteze frecvent mâinile, folosind dispenserele amplasate în incinta mall-urilor. "Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, a fost crescută frecvența operațiunilor de dezinfectare și igenizare a suprafețelor și au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod natural periodic"au mai spus reprezentanții NEPI Rockcastle.

Citește aici ce măsuri de prevenție au mai luat proprietarii de mall-uri.

Sursa foto: joyfull / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri