Primii angajați în construcții aduși din India și-au început activitatea pe șantierele Metropolitan AG în primele luni din 2019, iar acum, după un an, numărul lor a ajuns la 250, potrivit reprezentanților companiei de construcții, care subliniază că aceștia vor fi trimisi în șomaj tehnic în cazul în care vor fi obligați să suspende activitatea din șantier.

În prezent, angajații străini reprezintă 80% din totalul personalului de lucru al Metropolitan AG, divizia de construcții a dezvoltatorului imobiliar Metropolitan Developments.

"Lipsa forței de muncă calificată din piața românească este principalul motiv care ne-a condus către decizia de a apela la muncitori străini. Înainte, subcontractorii noștri, din rândul firmelor românești de construcții depășeau frecvent termenele de livrare, din cauza personalului insuficient și fluctuant. Angajații indieni ne-au ajutat să rezolvăm această problemă”, declară Dan Drăgulin, acționar și co-fondator Metropolitan Developments.

El adaugă faptul că angajații indieni ocupă toate categoriile de posturi, de la ingineri cu pregătire în construcții și instalații, la maiștri, muncitori calificați pe toate specialitățile în construcții și până la muncitori necalificați. Pachetele salariale ale angajaților străini includ cazarea și masa.

"Personalul adus din India este mai stabil și astfel sunt respectate termenele de execuție a lucrărilor. Pe viitor, dorim să păstrăm aceeași formulă de lucru, cât mai mult timp”, mai spune Dan Drăgulin.

În contextul pandemiei de coronavirus, el arată că au fost luate măsuri de igienizare a spațiilor din șantiere, prin intermediul unei firme de dezinfecție, iar angajații au fost informați de regulile de igienă pe care trebuie să le respectăm în aceste momente.

"Deși sperăm să nu îmbolnăvească de coronavirus, în cazul în care avem chiar și suspecți de covid-19, vom cere că ăștia să stea în carantină sau izolați, după caz". Ulterior, "probabil în cazul în care vom fi obligați să suspendăm activitatea din șantier, vom lua în considerare acest ajutor, respectiv intrarea angajaților în șomaj tehnic", conchide Dan Dragulin.

Din 2010, de la înființare, Metropolitan Developments a realizat 17 ansambluri rezidențiale, cu peste 3.500 apartamente. În acest moment, Metropolitan Developments are în lucru patru ansambluri rezidențiale, cu peste 750 apartamente și în fază de planificare proiecte pe terenuri care totalizează peste 300.000 mp.

Sursa foto: wong yu liang / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri