Peste 150.000 metri patrati de spatii clasa A de depozitare vor fi livrate in 2007, iar rata de spatii vacante va ramane sub 5%, cu posibilitatea ca in urmatorii doi - trei ani gradul de neocupare sa fie usor mai ridicat, potrivit companiei imobiliare DTZ Echinox.

Datorita diversificarii ofertei si a amenajarii acestora la standard european se va inregistra o usoara scadere a nivelului chiriilor pentru spatiile de depozitare, media estimata fiind de 4 euro/mp/luna.

Directorul departamentului industrial al DTZ Echinox, Rodica Tarcavu, considera ca aderarea Romaniei la UE va atrage interesul marilor companii internationale (retaileri, distribuitori, logisticieni) care vor dori sa fie prezenti si pe piata romaneasca.

Totodata, cresterea importurilor din Uniunea Europeana si a exporturilor catre statele membre, in special la produse de larg consum, vor mari nevoia de stocare a companiilor, fapt care va accelera dezvoltarile industriale in toate zonele tarii.

Directorul departamentului Industrial al DTZ, Rodica Tarcavu a adaugat, potrivit NewsIn, ca ,,oferta de spatii de depozitare va creste cu preponderenta in orasele cheie ale tarii, precum: Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea si Constanta. De asemenea, vor predomina tranzactiile de inchiriere, cu o pondere de 70 80 % din total tranzactiilor." Principalii clienti ai pietei industriale sunt companiile de logistica, de distributie, retailerii si cele de productie usoara.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
JLL: Strainii cauta terenuri pentru fabrici in Ardeal si Moldova