Analistii imobiliari sustin ca desi preturile apartamentelor din Bucuresti au crescut in ianuarie 2007 cu circa 10 procente fata de luna decembrie a anului precedent, numarul tranzactiilor finalizate a fost destul de mare.

Reprezentantii companiei DTZ Echinox spun ca imediat dupa integrarea in Uniunea Europeana piata tranzactiilor imobiliare a continuat un trend ascendent. Conform Mihaelei Pana, seful departamentului rezidential al DTZ, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, preturile nu au stagnat ba chiar au crescut cu un procent de 10 la suta. in plus, estimarile analistilor imobiliari indica faptul ca preturile vor creste in continuare, dar nu in acelasi ritm accelerat si mult mai lent la apartamentele din blocurile vechi.

"Luna ianuarie a anului 2007 a adus o agitatie destul de mare pe piata imobiliara bucuresteana. Au fost multe tranzactii finalizate ceea ce nu se poate spune despre aceasi perioada din 2006 cand nu era atata zarva in piata. Cresterea preturilor probabil se va mentine, dar nu ca in anii precedenti", a declarat pentru NewsIn, seful departamentului rezidential al DTZ Echinox.

Si reprezentantii companiei CB Richard Ellis Romania sunt de parere ca, in viitorul apropiat nu se intrevede o scadere a preturilor locuintelor, avand in vedere cererea mare de locuinte din Capitala. Cu toate acestea, cei de la Richard Ellis estimeaza ca preturile locuintelor din blocurile vechi nu ar mai trebui sa creasca in aceeasi masura ca si cele din cladirile noi.

Analistii imobiliari mai spun ca statisticile actuale arata ca dintr-un necesar de 25.000-30.000 de locuinte la nivelul Bucurestiului, anul 2007 poate aduce pe piata imobiliara a Capitalei maxim 18.000 de locuinte, care poate fi totusi un factor de echilibrare a raportului cerere-oferta.

Cand se vor calma preturile apartamentelor?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Dezvoltarile comerciale, intre noi mall-uri si online: ce urmeaza?
Setari Cookie-uri