Numarul oraselor romanesti in care sunt amplasate centre comerciale de tip mall va creste de aproape patru ori pana in 2009, potrivit unui raport publicat de agentia de consultanta imobiliara Colliers.

Astfel, vor functiona mall-uri in 22 din cele 39 de localitati cu peste 60.000 de locuitori, in conditiile in care la sfarsitul anului 2006 erau operationale mall-uri in doar sase orase din tara, arata datele Colliers.

Lansarea centrelor de mici dimensiuni din 2006 si 2007 pregateste piata pentru un boom care va avea loc pe piata de retail incepand cu 2008. Anul viitor va fi foarte bogat in noi livrari de malluri si toate orasele cu potential uman real vor avea o dezvoltare de acest tip, anunta Monica Barbu, seful Departamentului de retail al companiei.

Potrivit datelor Colliers, Bucurestiul nu va ramane in urma, iar in anul 2008, suprafata comerciala din malluri va creste cu 288.000 de metri patrati, in toate zonele orasului. Daca pana acum zona de est a tarii era codasa pe lista investitorilor in spatii comerciale, in urmatorii ani vor aparea malluri in Vaslui, Suceava, Bacau, Focsani sau Galati.

Specialistii de la Colliers estimeaza triplarea spatiilor comerciale din mallurile romanesti. Investitiile sunt stimulate de planurile serioase pe care si le-au facut pentru Romania jucatorii cu nume celebre.
Cu un aflux de cateva milioane de vizitatori anual, mall-urile din tara au atras nume mari din zona de retail. Sustinute chiar de performantele exceptionale ale comertului de retail, si activitatile de constructie a galeriilor comerciale vor atinge o perioada de boom in 2008, cand se vor adauga alti 180.000 metri patrati suprafetei comerciale existente in prezent in mallurile romanesti.

In acest moment exista in toata tara un stoc al spatiilor comerciale de aproximativ 365,000 mp, iar pentru 2007 estimam o crestere de 50%. Mai mult, in 2009 stocul va continua sa creasca, urmand sa se dubleze fata de anul precedent, au declarat pentru Wall-Street specialistii Colliers Romania.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri