Cresterea cu cel putin 20% din ultimele doua luni a preturilor apartamentelor din blocurile vechi este complet nejustificata, iar piata imobiliara din Romania este atipica fata de alte state care au aderat la Uniunea Europeana, considera Ruxandra Cleciu, presedintele ARAI citat de NewsIn.

"Am asistat la o crestere ingrijoratoare a preturilor apartamentelor vechi din Bucuresti in special, dar si din celelalte orase ale tarii, si asta doar in ultimele doua luni de zile. Justificarea nu poate fi decat una singura si anume integrarea in Uniunea Europeana. Totusi nu pot sa imi explic cum a afectat integrarea cresterea preturilor apartamentelor cu 20% intr-o perioada asa scurta de timp", sustine Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Reprezentanta ARAI mai spune ca in ultimii doi-trei ani cererea pe piata imobliara bucuresteana se ridica la aproximativ 60.000 de locuinte, iar oferta din momentul de fata atinge doar 15.000 de case aflate inca in stadiul de constructie. Ruxandra Cleciu este de parere ca preturile din piata nu se vor linisti decat atunci cand locuintele noi vor fi un concurent adevarat pentru blocurile asa-zise comuniste.

"Atunci cand proiectele rezidentiale noi vor fi livrate pe piata si vor avea preturi care vor concura cu cele ale apartamentelor din cladirile vechi, cumparatorul isi va schimba rapid optiunea. in aceste conditii proprietarii de locuinte vechi vor avea doua solutii. Vor fi obligati sa scada pretul apartamentelor pentru a le putea vinde sau vor ramane cu ele", a mai adaugat Cleciu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si