Preturile pe piata sediilor de birouri se aseaza in sfarsit dupa opt-noua ani, iar acest lucru este ceva firesc, considera Artur Silvestri, profesor in gestiune imobiliara si expertiza de patrimoniu la Universitatea Internationala Francofona din Bruxelles.

"Daca acum opt-noua ani preturile de inchiriere pentru un spatiu corespunzator de birouri in, pe-atunci cea mai luxuoasa locatie din Bucuresti -World Trade Center- se ridicau la 35 -38 dolari plus TVA, astazi cota curenta nu depaseste, daca nu exista motiv de exceptie, 15-16 euro si este in scadere lenta, desi sunt inca voci ce afirma ca, totusi, cererea nu s-a diminuat", a afirmat, janalistul Artur Silvestri, intr-o analiza prezentata in Monitorul Imobiliar.

Profesorul in gestiune imobiliara este de parere ca in realitate, epoca blocurilor de birouri si-a incheiat perioada ei de moda si aceasta piata se aseaza in datele ei firesti. "Companiile importante, in speta, clientii mari in aceasta materie s-au fixat deja in spatii ce le definesc, iar cele mai prevazatoare si-au construit propriile sedii complexe, care constituie, in destule cazuri, reper urban si edificiu reprezentativ", adauga Silvestri.

Dupa parerea acestuia, cine s-a stabilit in acest gen de amplasament ramane unde este si isi valorifica uriasul castig de notorietate ce se obtine fara sa se cheltuiasca, iar cine a considerat ca sediul-campus in suburbiile ce se dezvolta este cel mai potrivit si s-a stabilit acolo atunci cand inca imprejurimile erau simple tarlale cultivate cu porumb, a facut o alegere inteligenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si