Un investitor poate cumpara o mica mosie, de cinci -sase hectare, in Teleorman si de 10-12 hectare in Vaslui, cu pretul platit pentru doar un metru patrat de teren din cartierul bucurestean Primaverii, 3500 euro, sustin analistul Artur Silvestri si agentii imobiliari de pe piata bucuresteana.

Silvestri sustine intr-o analiza prezentata in Monitorul Imobiliar ca piata imobiliara rurala s-a ridicat constant in ultima perioada, iar sursa este, si in acest caz, vanzarea de proprietati. Conform lui Silvestri, la tara se urmareste spre a se cumpara aproape tot ce se poate vinde, de la teren agricol, la fanete si fasii de pamant din jurul soselelor, informeaza NewsIn.

"Terenul agricol este la mare cautare printre speculatori care au auzit ca dupa integrare va fi o afacere mare si care se grabesc astazi sa cumpere ieftin si sa castige intreit, daca nu inzecit. Totodata, in zona rurala sunt urmarite fanetele, acolo unde maine-poimaine s-ar putea sa vina investitorul ca sa construiasca case de vacanta si vile, dar si fasiile de pamant din jurul soselelor-care ... pot deveni construibile si, odata si odata, vor fi cautate de un alt investitor pentru benzinarie, motel, han ori complex pentru camionagii", a afirmat Artur Silvestri.

Dupa parerea analistului, acestea sunt numai cateva din argumentele ce intensifica circulatia de bani pe o piata din afara zonei centrale unde, totusi, tranzactiile se fac relativ frecvent si deocamdata implica preturi fenomenal de scazute in raport cu acelea, astronomice, de la oras si, intai de toate, din Bucuresti.

De asemenea, agentii imobiliari de pe piata bucuresteana recunosc ca tranzactiile cu terenuri sunt afacerea momentului, iar in aceste conditii si pretul unui metru patrat de pamant creste atat in intravilan cat si in extravilan. "Chiar daca nu putem face o comparatie intre un metru patrat de teren in Primaverii si unul intr-o zona rurala, pot spune ca, intr-adevar, cu 3500 de euro se pot achizitiona cateva hectare de teren agricol undeva la tara. Dar si aici discutia este relativa, iar pretul depinde tot de zona si poate varia intre 350-600 euro metru patrat", sustin reprezentantii agentiei Corint.

Silvestri a mai declarat ca in 2007 tot mai multi investitorii vor incerca sa cumpere teren agricol in zone bune care, in tara noastra, costa, inca, 450-600 euro/ha in vreme ce in Cehia se achizitioneaza cu aproximativ 5.000 euro/ha, in Italia cu minimum 6.000, iar in Polonia cu 6-7.000 euro/ha.

"Terenul intravilan rural, inclusiv cel care defineste regiunile cu potential turistic ori pur si simplu pitoresti, este inca ieftin, dar cu unele proiecte ce nu ar costa mult ar putea aduce profit multumitor", adauga analistul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri