Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea credita cu 60 milioane euro un vehicul investitional special al companiilor Globe Trade Centre (GTC) si Aura Investment destinat cumpararii, gestionarii si dezvoltarii de centre comerciale in Romania, informeaza BERD.

Compania mixta va cumpara, gestiona si dezvolta proiecte de centre comerciale in orase cu peste 100.000 de locuitori.din Romania. Decizia conducerii BERD in privinta creditului va fi luata pe 20 martie.

Costurile totale ale proiectului GTC - Aura Investment nu au fost inca stabilite. "Facilitatea de credit va sprijini expansiunea dezvoltatorilor (GTC si Aura Investment n.r.) in orase din Romania si diversificarea in sectorul retail", se spune in schita de proiect BERD, potrivit NewsIn.

Proiectul isi propune sa ajute expansiunea investitorilor strategici in Romania si, indirect, sa atraga investitori straini "de calitate" pe piata locala si introducerea de standarde internationale de dezvoltare. "Banca va sprijini aceasta structura comerciala eficienta pentru a crea un model replicabil in pietele financiare. Unul din rezultatele la care ne asteptam este ca proiectul sa stimuleze bancile comerciale pentru finantarea unor structuri similare in viitor", a aratat un comunicat al institutiei.

Dezvoltatorul polonez de proiecte imobiliare GTC, care a fost un investitor activ in Europa Centrala si de Est incepand cu anul 1994, este listat la Bursa de Valori din Varsovia. Aura este o companie israeliana, infiintata in 1992, carei este listata pe Bursa de Valori din Tel Aviv.

GTC si Aura au anuntat inca de la inceputul acestui an ca urmeaza sa puna bazele unei companii mixte pentru piata romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri