Pretul terenurilor a crescut generalizat in ultimii doi ani, in toate zonele Capitalei, si este cu 50% sau chiar 400% mai mare, in functie de facilitatile create in zonele respective, sustin analistii imobiliari bucuresteni.
Potrivit lui Daniel Mitarcu, consultant senior in cadrul departamentului terenuri al DTZ Echinox, preturile la terenurile din Bucuresti s-au majorat mai mult in partea de nord decat in partea de sud a orasului. "Este posibil ca pretul de constructie sa influenteze indirect pretul terenurilor. Astfel ca, daca preturile produselor imobiliare vor creste mai incet decat costurile de constructie presiunea se va restrange asupra pretului terenulurilor", spune Mitarcu.

Agentii imobiliari bucuresteni spun ca tranzactiile cu terenuri au fost avantajoase in ultimii doi ani, iar in interiorul Capitalei preturile au crescut din cauza lipsei de terenuri, in special pentru constructia de locuinte si birouri. Ei mai spun ca piata terenurilor a crescut si din cauza ca tot mai multi dezvoltatorii si investitori straini, dar si romani au putut plati preturi fara ca profiturile lor sa fie in pericol, potrivit NewsIn.

"Lipsa terenurilor din interiorul orasului a facut ca preturile sa explodeze practic in ultimii doi-trei ani de zile si sa creasca chiar cu 200 %. Cu toate acestea, am observat in prima luna din 2007 o stabilizare si cred ca in urmatoarea perioada preturile se vor aseza la valoarea actuala", sustin reprezentantii Agentiei Corint.Consultantii din piata terenurilor mai spun ca pretul pentru terenuri poate fi influentat si de motivatia dezvoltatorilor de a construi produse imobiliare, care la randul ei este influentata direct de cererea de pe piata.

"Daca odata cu aderarea la UE puterea de cumparare va creste astfel incat cererea de produse imobiliare se va imbunatati cantitativ si calitativ, atunci putem spune ca va exista si motivatie din partea dezvoltatorilor imobiliari si implicit se va dinamiza si piata terenurilor. Cu toate acestea, ritmul de crestere a inceput deja sa scada, iar pretul terenurilor ar mai putea sa creasca doar o perioada destul de scurta dupa care se vor stabiliza", au adaugat cei de la DTZ Echinox.

In prezent, pretul unui metru patrat de teren in interiorul orasului variaza de la zona la zona si ajunge chiar la 3.500 euro/mp in Primaverii. in nordul Bucurestiului, cele mai mari preturi sunt in Pipera, unde se cer 800 euro/mp, in sud, in Titan si Rahova preturile au ajuns la 600 de euro, iar in zona de vest, preturile au crescut la 700 de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri