Iulius anunță că a dat startul lucrărilor de construcție la Palas Campus, din Iași, printr-o investiție de peste 120 de milioane de euro. Cu o suprafață construită de peste 86.000 mp, nouă clădire de spații de birouri va fi desfășurata pe orizontală și va avea șase corpuri, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje.

"Ne dorim ca proiectele noastre să aducă în continuare plus-valoare comunității, atât din punct de vedere economic, cât și social. Nouă dezvoltare de regenerare urbană va continua să genereze oportunități pentru evoluția Iașului și să îl impună drept un oraș competitiv. Viziunea noastră este de a realiza mai mult decât clădiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi și atracții pentru comunitate, dar și cu un aport major în modernizarea infrastructurii orașului", a declarat Iulian Dascălu, președintele Iulius.

Investiția va fi finalizată în 2022 și va genera, potrivit dezvoltatorului, peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcției și peste 5.000, după inaugurare. Totodată, în timpul lucrărilor, contribuțiile directe la bugetul statului vor fi de peste 1,3 milioane de euro prin taxe, autorizații, avize etc., iar valoarea impozitelor pe proprietate anuale este estimată la peste 700.000 de euro.

Palas Campus

Palas Campus se construiește într-o zonă centrală a Iașului, din proximitatea ansamblului Palas (Sf. Andrei), nevalorificată, arată Iulius. Corpurile clădirii sunt proiectate cu înălțimi diferite, care pot ajunge până la maximum șase etaje, în concordanță cu silueta urbană și respectarea unghiurilor de vizibilitate. Două niveluri subterane vor fi alocate și unei parcări cu o capacitate de 625 de locuri.

Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, va include spații de tip coworking în aer liber, un concept de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical, dar și o zonă de servicii, care să faciliteze promovarea producătorilor locali.

În cadrul dezvoltării, Iulius va realiza și o arteră de circulație, care va conecta două mari bulevarde centrale (Bulevardul Anastasie Panu și Bulevardul Regele Ferdinand I al României), iar alte cinci străzi adiacente vor fi lărgite şi modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu). În total, aproape 10.000 mp de lucrări de asfaltare și 5.500 mp de trotuare.

Vor fi amenajate și piste de ciclism cu o lungime de aproape 650 metri, dar și circa 500 de spații pentru biciclete. Cu același scop va fi amenajată și o stație pentru mijloacele de transport în comun, conexiuni pietonale între centrul orașului și întregul areal, dar și facilități pentru automobilele electrice.

Palas Iași include șase clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 70.000 mp, în care își desfășoară activitatea peste 50 de companii și aproximativ 8.000 de angajați. Totodată, include Palas Mall și Palas Shopping Street cu peste 270 de magazine, un parc de peste 5 hectare, cea mai mare parcare subterană din România, cu 2.500 de locuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri