Investitorii irlandezi sunt interesati de apartamentele si terenurile din Romania, pana in prezent circa 200 de oameni de afaceri manifestandu-si intentia de a incheia un contract in acest sens, a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei de Comert Romania-Irlanda, Eduard Uzunov.

"Patru categorii de investitori irlandezi intentioneaza sa intre pe piata imobiliara din Romania. Exista investitorii mari care vor sa cumpere terenuri si sa dezvolte proiecte ample, investitorii medii, interesati de un numar important de apartamente, cei care vor sa achizitioneze intre 15 si 20 de apartamente (cu un randament de 15-20% pe an) si investitorii interesati de litoral", a aratat Eduard Uzunov, care este si presedinte al companiei imobilare Regatta.

Romania a devenit o destinatie mai importanta pentru investitiile irlandeze decat Bulgaria, care dispune de o piata secundara, cu numai opt milioane de locuitori. Uzunov a explicat ca investitiile in proprietatile din tara noastra sunt mai rentabile intrucat revanzarea acestora se poate face catre o piata mai mare si, implicit, profitul obtinut va fi mai important decat in tara vecina, de la sud de Dunare.

Investitorii irlandezi au inceput sa studieze si sa patrunda pe piata romaneasca in 2003-2004. Unele dintre cele mai cunoscute achizitii au fost realizate de fondurile de investitii Balleymore si Moritz Holdings. O alta importanta investitie irlandeza este Brasov Business Park si apartine firmei Ravensdale Investment.

De asemenea, o companie romaneasca cu participatie irlandeza este Irish Holdings, avand experienta la nivel international. in categoria celor mai noi intrati pe piata noastra se numara Victoria Limited, care dezvolta in Bucuresti un proiect de birouri de clasa A, cu o valoare de piata de peste 120 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri