Un studiu despre impactul Covid-19 în piața imobiliară, realizat de compania de consultanță imobiliară Re/Max, arată că în perioada următoare, specialiștii din industria de profil, se așteaptă la scăderi de preț pe segmentul vânzări și pe închirieri, precum și o ușoară scădere a volumului tranzacțiilor.

La nivel național, specialiștii Re/Max estimează o scadere medie între 5 și 10% a prețului pentru apartamente, cu variațiuni în funcție de piață / oraș, iar pe segmentul închirieri, respondenții prezic o scădere a prețurilor cuprinsă între 10 și 15%.

Totodată, 70% dintre participanții la studiu indică scăderi între 10-20% ale prețurilor pentru proprietăție comerciale. Pe plan local, 28% dintre respondenți estimează scăderi atât în mediul rural, cât și în cel urban. Peste 40% dintre respondenți estimează o stagnare sau o ușoara scădere a volumului de tranzacții imobiliare în România

În ceea ce ține de volumul tranzacțiilor, peste 40% dintre participanți estimează o scădere a volumului de tranzacții imobiliare, pentru toate tipurile de proprietăți. De asemenea, mai mult de 65% dintre participanții la studiu preconizează o scădere a volumului de tranzacții pe segmentul comercial, atât la nivel de vânzări, cât și de achiziții. Totodată, peste 40% consideră că va scădea numărul tranzacțiilor pe segmentul proprietăți pentru investiții.

Potrivit rezultatelor obținute, printre motivele principale care determină scăderea volumului de tranzacții se numără rata ridicată a șomajului și incertitudinea generală, respectiv nesiguranța financiară din partea cumpărătorilor.

În România, Re/Max este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenți imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize și peste 500 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare. Planul de extindere la nivel național al Re/Max România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri