Dezvoltatorul imobiliar Ceetrus a dat startul unui proiect de regenerare urbană, pe o perioadă 15 ani, în orașul Reșița, care va cuprinde la finalizare un mall, două hoteluri, spații de birouri și alte funcțiuni de retail, pe fosta platformă industrială Mociur-UCMR Reșița.

Proiectul de regenerare urbană amplasat pe platforma industrială Mociur-UCMR Reșița, a necesitat o serie de achiziții de teren anevoioase din punct de vedere juridic (2017 - 2020), ce s-au încheiat în trei ani cu o achiziție totală de 36 de hectare, potrivit dezvoltatorului.

În prezent, masterplanul Ceetrus pentru Reșita, presupune patru etape de dezvoltare:
• Faza 1: Shopping Mall (35.000 metri pătrați);
• Faza 2: Retail (9.000 metri pătrați), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 metri pătrați și 150 de camere);
• Faza 3: Birouri (4.000 metri pătrați);
• Faza 4: Hotel (150 camere).

Fazele de dezvoltare de retail, office, divertisment și hotel, sunt corelate cu trei faze de dezvoltare de rezidențial, cu un total de 49.200 metri pătrați și 582 de unități (studio, 2 camere, 3 camere). În dezvoltarea de rezidențial, este prevăzut și un Apart Hotel (11.500 metri pătrați și 177 unități).

Investiția a fost anunțată în cadrul evenimentului Reșita 2030, la care a participat și primarul orașului Reșița, Ioan Popa, care a subliniat că fără investiția Ceetrus "exista riscul ca acest brownfield de peste 40 de hectare să finalizeze într-un proiect anost în care să găsim câteva “cutii”, aidoma multora realizate în pripă în România".

Conceptul proiectului a fost realizat de către două birouri de arhitectură - Arte Charpentier și Arhitect Sud. Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cu 295 de proiecte comerciale și mixte în 10 țări europene.

În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business prin proiectul mixt Cartier Coresi: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden (în parteneriat cu Kasper Development) și office, prin Coresi Business Campus (în parteneriat cu Ascenta Management).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri