Cel putin 10 proiecte rezidentiale lansate in 2006 vor aduce pe piata imobiliara bucuresteana peste 3.000 de apartamente in urmatorii doi ani de zile si aproape 8.000 pana in 2010, pentru a compensa lipsa locuintelor din capitala, se arata intr-un studiu Colliers International.
Potrivit reprezentantilor Colliers, din proiectele lansate pe piata pana la sfarsitul anului 2006, doar doua vor putea fi disponibile si vor aloca locuinte in acest an.

Astfel, primele 453 de apartamente in complexe rezidentiale vor fi livrate clientilor in trimestrul patru din 2007, in zona Baba Novac - Mihai Bravu din estul Bucurestiului si in complexul rezidential din Parcul Banatului, restul locuintelor ajungand in posesia cumparatorilor doar pe parcursul anului 2008.

"Noile proiecte rezindentiale vor acoperi majoritatea zonelor semi-centrale si periferice si se vor extinde in intreaga Capitala", sustin consultantii companiei Colliers International, care mai spun ca pe viitor vom asista la o intensificare a competitiei dat fiind ca dezvoltatorii au anuntat deja cel putin cate doua proiecte in cartiere cum ar fi Colentina, Titan, Grozavesti, Dristor, etc.

Si presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu sustine ca in ultimii doi-trei ani cererea pe piata imobliara bucuresteana s-a ridicat la aproximativ 60.000 de locuinte, iar oferta din momentul de fata atinge doar circa 10.000 de case aflate inca in stadiul de constructie. in aceste conditii, noile apartamente vin ca o gura de oxigen pentru cei aflati in cautarea unei locuinte, dar nu pentru cei cu venituri medii, ci mai mult pentru cei care au venituri peste mediu.

Printre primele apartamente date in folosinta in 2007 se numara cele oferite de firma Mivan care ridica un cartier rezidential de zece blocuri in care investeste 85 milioane euro in zona Baba Novac - Mihai Bravu din estul Bucurestiului. Prima faza a proiectului numit New Town Residence si care va aduce pe piata 317 locuinte va fi gata la sfarsitul lui 2007 sau in primul trimestru a lui 2008. In ceea ce priveste proiectul, Emerald Residences, amplasat in zona Floreasca, in apropiere de lacul Tei, acesta a fost demarat in luna iunie a anului trecut si urmeaza ca cele 280 de apartamente sa fie date in folosinta in semestrul al doile al anului 2008.

Alte 400 de locuintele ale ansamblului de apartamente Rose Garden, investitie care se ridica la aproximativ 80 milioane de euro si care cuprinde 11 cladiri cu noua sau cu 11 etaje, vor fi gata in 2008, anunta reprezentantii Globe Trade Center (GTC), companie care dezvolta proiectul. in plus, 118 apartamente din proiectul rezidential Green Lake Residence, amplasat in zona Straulesti de langa Bucuresti si care include circa 550 de locuinte, vor fi predate cumparatorilor doar la sfarsitul anului viitor, in timp ce proiectul Felicity va aduce, tot in 2008, pe piata locuintelor circa 1.200 de noi unitati locative in apropiere de Drumul National 1, intr-o zona de padure.

Un alt complex de apartamente, InCity Residence, amplasat pe Calea Dudesti, in apropiere de Bucuresti Mall, Piata Alba Iulia si Piata Unirii, se va finaliza in prima jumatate a anului 2008. Ansamblul va cuprinde patru cladiri de cate 17 etaje, cu un total de 500 de garsoniere si apartamente cu doua, trei, patru si cinci camere.

Situatia proiectelor care vor aduce in Bucuresti peste 3.000 de apartamente pana la sfarsitul anului 2008


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri