Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care SIF Banat-Crișana (SIF 1) intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA. Tranzacția cuprinde și un teren de 54 de hectare pe care se află fost platformă IMBG și unde SIF 1 ar avea în plan se dezvolte un proiect imobiliar mixt, de rezidențial și spații de birouri.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", afirmă autoritatea într-un comunicat.

Potrivit unui raport emis de societate pe Bursa de Valori București, SIF Banat-Crișana a cumpărat 99,92% din acțiunile Doosan IMGB S.A, , care deține platforma industrială IMGB din sudul Bucureștiului. Tranzacția terenului pe care se află această platformă, cu o suprafață de 540.000 metri pătrați, constituie una dintre cele mai mari din ultimii zece ani din piața imobiliară, potrivit companiei de consultanță imobiliară Crosspoint, care a intermediat pentru SIF Banat-Crișana acest deal.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte.

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan și are ca obiect de activitate principal "producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje", obținând și venituri din închirieri de spații de birouri și din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

Sursa foto: Google Maps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri