Dezvoltatorii de birouri din Capitală au anticipat deschiderea noii linii de metrou M5 și au finalizat sau au în pregătire mai multe proiecte de profil în zona vest, a cărei atractivitate și dezvoltare în continuare va fi direct influențată de punerea în funcţiune a magistralei.

Zona de vest a Bucureștiului s-a dezvoltat istoric având mai multe poluri de birouri. Pe de o parte în zona Preciziei, în apropiere de ieșirea spre autostrada A1, unde găsim parcuri de birouri de mari dimensiuni.

Acestea sunt deținute de Genesis Property și Globalworth, continuând apoi spre interiorul orașului cu proiecte de birouri în apropierea centrelor comerciale, deținute de Anchor Group și AFI Europe și până în zona Politehnică - Grozăvești. Aici, în apropierea universităților și a campusurilor studențești, unde sunt numeroase proiecte deținute de Skanka, CA Immo, Vastint sau Dedeman.

În acest moment, potrivit datelor statistice centralizate de compania de consultanță CBRE, stocul total existent în zona de vest este de 580.000 mp și reprezintă 18% din totalul stocului de birouri din București.

Mai mult decât atât, dezvoltatorii imobiliari au anticipat deschiderea noii linii de metrou M5 și au finalizat sau au pe teavă mai multe proiecte de birouri în zona vest, care este direct influențată de punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei. Sectorul 6 este foarte populat și are o densitate peste media Bucureștiului, astfel încât dezvoltările de birouri din această zonă sunt un beneficiu direct pentru cei care locuiesc în vestul Capitalei.

Daniela Gavril, head of research, CBRE România

Cele mai mari proiecte care urmează a fi livrate și sunt în construcție într-un mod activ în zona de vest în perioada cuprinsă între semestrul al doilea din 2020 și anul 2022, conform CBRE, sunt:

Proiect de birouri

Dezvoltator

Suprafața (mp)

One Cotroceni

One United Properties

80.000

Sema Park II - Oslo & London

River Development

31.600

Campus 6.2

Skanska

19.850

Campus 6.3

Skanska

17.600

În tabelul de mai sus, se observă că cel mai dinamic dezvoltator care a pariat pe extinderea liniei de metrou M5 este One Office, parte a One United Properties, care are în dezvoltare proiectul mixt One Cotroceni Park, probabil unul dintre cele mai ambițioase proiecte de regenerare urbană din București.

Sursa foto: Dragos Asaftei / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri