Costurile de intretinere a unui apartament intr-un complex nou pot fi mult mai mari ca taxele platite de proprietarii locuintelor din blocurile comuniste, din cauza serviciilor de securitate si a altor facilitati oferite de dezvoltatorii proiectului, sustin unii analisti imobiliari.

Potrivit analistilor pietei imobiliare, intretinerea unui apartament dintr-un complex rezidential nou sau a unuia de vile de lux, poate ajunge chiar si la 300 - 400 de euro, in functie de ceea ce ofera dezvoltatorul proiectului. Pe langa intretinerea propriu zisa, proprietarul unei astfel de locuinte trebuie sa mai scoata din buzunar alti bani si pentru plata serviciului de paza, a instalatorilor, dar si pentru intretinerea piscinei.

"In multe cazuri, constructorul sau chiar dezvoltatorul proiectului se ocupa si de serviciul de administrare al complexului imobiliar si tot el este si responsabil de calitatea serviciilor oferite. in functie de ce costuri suplimentare si cati oameni plateste, intretinerea poate fi de la 50 de euro pe luna sau poate ajunge chiar la 3-400 euro", sustin reprezentantii mai multor firme de consultanta imobiliara de pe piata bucuresteana, potrivit NewsIn. Ceea ce creste mult pretul intretinerii sunt serviciile secundare. Cele de securitate incheiate cu anumite firme, dar si serviciile gen piscina, care trebuie intretinuta, si chiar sala de fitness, au explicat acestia.

In acelati timp, reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Colliers International considera ca intretinerea unei locuinte dintr-un complex imobiliar nou nu poate fi mult mai mare ca intr-un bloc vechi, dar este normal sa fie mai ridicata si din cauza facilitatilor oferite.

Este dificil de analizat, in prezent, costurile de intretinere a unui apartament intr-un complex nou. Totusi, "din estimarile dezvoltatorilor, bazate pe calculele companiilor de administrare a proprietatii, taxele lunare pot varia intre 0,3 si 1 euro/mp suprafata construita", arata un raport al celor de la Colliers.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Natura, viitorul constructiilor: cum se dezvolta o Romanie sustenabila