Klaus Iohannis a afirmat la Palatul Cotroceni, că "a fost foarte uşor de prevăzut că Bucureştiul va intra în scenariul 3" - stabilit după depăşirea incidenţei de infectare de 3 la mia de locuitori cu SARS-CoV, în două săptămâni - iar, în acest context, autorităţile locale aveau obligaţia de a explica populaţiei eventualele restricţii ce s-ar fi impus.

"A fost foarte uşor de prevăzut că Bucureştiul va intra în scenariul 3. Sigur, nu a fost uşor de prevăzut şi nici nu s-a aşteptat nimeni să spună dacă se întâmplă sâmbătă sau duminică sau luni sau marţi. Deci în detaliu, sigur, trebuie aşteptat calculul", a afirmat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a apreciat că "a fost evident că numărul de infectări va creşte şi nu va scădea şi atunci autorităţile locale au obligaţia, din timp, când se prevede o astfel de evoluţie, să meargă la o conferinţă de presă şi să explice".

"'Dragi oameni, vedeţi că este posibil, peste o săptămână, să intrăm în scenariul 3. Atunci vom purta mască şi elevii vor sta acasă, deci pregătiţi-vă ca să ţineţi copiii acasă' - cam ceva la modul acesta, nimic sofisticat, nimic ultraştiinţific, ci comunicări de bun simţ, fiindcă nu toată lumea stă în mod natural cu ochii în televizor să urmărească cu punct şi virgulă care este rata în fiecare zi, dar au dreptul să fie informaţi din timp, atunci când se pregătesc şi este foarte probabil să se ia măsuri care efectiv le afectează viaţa", a detaliat Iohannis.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri