Dezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD va începe pe 2 noiembrie construcţia primelor 94 de case din proiectul rezidenţial Liziera de Lac din localitatea Frumuşani de lângă Bucureşti. Pentru o locuință de 77 de metri pătrați utili, din cadrul complexului, prețurile pornesc de la 106.440 de euro, plus TVA, iar vânzarea locuințelor va începe anul viitor în perioada februarie-martie.

Locuințele construite în prima fază a proiectului vor avea dimensiuni cuprinse între 77 și 127 de metri pătrați utili.

Potrivit lui Sorin Ioan Blaga, director general Liebrecht&wooD, compania deține deja planurile urbanistice pentru 440 de locuințe.

Estimăm să le livrăm într-un an de zile, astfel că, la sfârşitul anului viitor, cumpărătorii vor putea să se mute.

- Sorin Ioan Blaga -

Această primă fază a proiectului, care va include și construcția de facilități precum grădiniță și community hub, va necesita o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro, bani care vor proveni în exclusivitate din resursele companiei. Proiectul va avea la final o comunitate de 13-15.000 de locuitori, aproximativ 4.400 de unități locative și va fi dezvoltat într-o perioadă de 10-13 ani.

Amplasat în zona de S-E a Bucureștiului, complexul are deja acces direct la autostrada A2 și, într-o fază ulterioară, și acces secundar la DN4. Liziera de Lac se va întinde pe o suprafață de 170 de hectare de teren, iar intenția dezvoltatorului este ca 52% din proiect să fie reprezentat de zone verzi.

Locuințele situate în afara Bucureștiului, la mare căutare

Apetitul pentru achiziția de locuințe rămâne ridicat, în condițiile în care peste 80% dintre cei care voiau să își cumpere o casă sau un apartament înainte de pandemie își mențin această intenție, punând însă accent pe confort, un spațiu mai mare de locuit și pe existenţa grădinilor, a teraselor şi a parcurilor, în defavoarea locației, arată un studiu realizat de JLL România, în parteneriat cu Storia.ro.

Potrivit aceluiași studiu, 25% dintre cei care înainte de pandemie căutau apartamente, acum oscilează între apartament şi vilă, iar alţi 7,5% caută să achiziţioneze o vilă.

„Este evident că a crescut foarte mult cererea pentru locuințe rezidențiale în afara Bucureștiului și cred că această cerere va continua să crească și în următorii ani,” a concluzionat Blaga.

Liebrecht & wooD a intrat pe piața românească în anul 2001, iar până în prezent, compania a investit circa 200 de milioane de euro în România. Tot în primăvara anului viitor, compania are planificată și deschiderea către public a unui nou Fashion House Outlet, amplasat în zona Pallady, lângă autostrada A2.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri